Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Trubarjevem domu so se razveselili donacije

Objavljeno: Petek, 15.03.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
V Trubarjevem domu so se razveselili donacije

Predsednik Lions kluba Krško Darko Anžiček je delovnima terapevtkama v Trubarjevem domu upokojencev v Loki predal donacijo na pobudo članice kluba dr. Gordane Rostohar.

V včerajšnjem popoldnevu je potekala predaja donacije v višini 500 evrov za delovno terapijo oskrbovank in oskrbovancev v Trubarjevemu domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu.

Donacijo so predstavniki Lions kluba Krško, ustanovni član in predsednik Darko Anžiček ter članici kluba dr. Gordana Rostohar in dr. Barbara Fritz Smolej, predali direktorju doma mag. Robertu Potočniku ter delovnima terapevtkama, Ireni Valenčak in Nadi Božnar.

V sproščenem klepetu so gostitelji izrazili hvaležnost nad nepričakovano dobrodelnostjo ter predstavili aktivnosti, ki potekajo v domu, da se v njem stanovalke in stanovalci dobro počutijo. Pomemben del življenja v domu je delovna terapija, ki nudi tudi različne ustvarjalne delavnice. Le-teh se starostnice in starostniki zelo radi udeležujejo, rezultat njihovega dela pa so prekrasni ročno izdelani izdelki. Zanje najpogosteje uporabijo naravne materiale, še posebej ostanke od ličkanje koruze. Program delovne terapije, v katerem imajo zaradi velikega števila udeleženk in udeležencev šest skupin, je prilagojen posamezniku oz. skupini z namenom ohranjanja posameznikove identitete, grajenja pozitivne samopodobe, aktivnega preživljanja prostega časa ter tkanje medsebojnih vezi. Ob tem je direktor doma izpostavil tudi pomanjkanje kadra, primanjkuje usposobljenih bolničarjev oz. bolničark in negovalcev oz. negovalk.

Predaji donacije je sledil še ogled prostorov delovne terapije in prostorov za ljudi z demenco.

S. R.
« Nazaj na seznam
»