Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V ZD Brežice nadaljnje sproščanje storitev zobozdravstva, ponovno na voljo tudi logopedija in vadba v nosečnosti

Objavljeno: Petek, 22.05.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
zdravstveni-dom-brezice_31397987167_o (1)

ZD Brežice (foto: arhiv PO)

Vodstvo Zdravstvenega doma Brežice obvešča uporabnike glede nadaljnjega sproščanja delovanja zobozdravstvenih ambulant v Zdravstvenem domu Brežice.

V ZD Brežice trenutno delujejo naslednje ambulante:
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle, katere nosilec je Matjaž STRAŠEK, dr. dent. med.;
  • zobozdravstvena ambulanta za odrasle na Trdinovi 1 v Brežicah, katere nosilka je Tina NIKOLIĆ, dr. dent. med.;
  • specialistična ambulanta za otroško in preventivno zobozdravstvo, katere nosilka je Tadeja RIS KOLER, dr. dent. med., specialistka otroškega in preventivnega zobozdravstva.
V navedenih ambulantah bodo obravnavani pacienti z nujnimi zobozdravstvenimi stanji, ki zahtevajo prvo pomoč, in pacienti, ki imajo izbranega osebnega zobozdravnika v teh ambulantah ter njihovo stanje, glede na ponovno triažo, zahteva obravnavo. Termini za obravnavo, na katere so bili pacienti naročeni pred razglasitvijo epidemije COVID-19, ne veljajo. Zobozdravstvene ambulante bodo po izvedeni ponovni triaži pacientom dodelile nove termine.

Od 25. 5. 2020 začne delovati tudi zobozdravstvena ambulanta za odrasle in otroke na Bizeljskem, katere nosilka je Jelena RAČANOVIĆ, dr. dent. med. Navedena ambulanta bo delovala kot dežurna ambulanta za odrasle in otroke in obravnavala svoje paciente, katerih stanje glede na ponovno triažo, zahteva obravnavo. Odpiralni čas ambulante in navodila za paciente si preberite tukaj.

Obvestilo o ponovnem začetku izvajanja dejavnosti logopedije v Dispanzerju za mentalno zdravje ZD Brežice

21. 5. 2020 se je v ZD Brežice ponovno začela izvajati dejavnost logopedije v Dispanzerju za mentalno zdravje. Dejavnost se izvaja po urniku, ki je objavljen na spletni strani ZD Brežice. Izvaja se v prostorih otroškega in šolskega dispanzerja, katerega nosilka je Romana LAKTIĆ, dr. med., specialistka pediatrije.

Za obravnavo pri logopedu boste vstopali v objekt ZD Brežice posamično po predhodno izvedeni triaži. V kolikor ne boste naročeni, ne boste imeli vstopa v objekt. Pred vstopom v objekt ste dolžni izpolniti vprašalnika o zdravstvenem stanju otroka in spremljevalca. Vprašalnik o zdravstvenem stanju se vloži v kartoteko. Pred vstopom v objekt se vam bo izmerila telesna temperatura.

Varna vadba v nosečnosti v času sproščanja ukrepov

V sklopu delavnic in aktivnosti Centra za krepitev zdravja Brežice vam je na voljo tudi BREZPLAČNA VADBA, ki je prilagojena glede na vaše omejitve in splošno telesno pripravljenost. Vadbo izvaja diplomirana kineziologinja. Zaradi ukrepov in razglašene epidemije smo začasno prekinili z izvajanjem le-te. Z 18. 5. 2020 so se v Centru za krepitev zdravja Brežice začele izvajati določene aktivnosti po priporočilih in usmeritvah Nacionalnega inštituta za javno zdravje, tako bomo ponovno pričeli z izvajanjem Varne vadbe v nosečnosti. Za vas smo pripravili več možnosti:
  • INDIVIDUALNI POSVET glede vadbe v nosečnosti in navodila za varno vadbo v nosečnosti (45 min – osebno, po telefonu, preko video klica),
  • INDIVIDUALNA VADBA (60 min) preko video klica (Skype, Zoom) – termini se dogovorijo naknadno z zainteresiranimi nosečnicami,
  • SKUPINSKA VADBA (60 min) preko aplikacije Zoom 2-krat tedensko: ob ponedeljkih ob 10. uri in ob sredah ob 16. uri. Pred priključitvijo k skupini je obvezen individualni posvet (osebno, po telefonu, preko video klica).
Vse zgoraj omenjene aktivnosti so za nosečnice BREZPLAČNE, v kolikor imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Za vsa vprašanja in dogovor glede terminov vadb smo vam na voljo na elektronskem naslovu: anja.andrensek@zd-brezice.si ali na telefonski številki 031 716 689.

Vaje za mišice medeničnega dna si oglejte tukaj.

Vir: Zdravstveni dom Brežice, Center za krepitev zdravja Brežice
« Nazaj na seznam