Časopis za pokrajino Posavje
7.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V ZD Sevnica gradijo garažno hišo, v Brežicah bodo obnavljali bivši dom upokojencev

Objavljeno: Petek, 19.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
ZD Sevnica park hiša

Začetek gradnje garažne hiše pri ZD Sevnica (foto: Bojan Kostevc)

Zdravstveni dom Sevnica je pričel z gradnjo garažne hiše za vozila nujne medicinske pomoči, so sporočili z Občine Sevnica.

Objekt je načrtovan v dveh etažah, in sicer kot pritličje in klet. Na nivoju kleti je poleg garaže za reševalna vozila predvidena tudi nadstrešnica, ki bo namenjena parkiranju osebnih službenih vozil. Za dostop do parkirnih mest na strehi nove garaže pa je načrtovan dovoz iz nivoja obstoječih parkirišč pred zdravstvenim domom. Na nivoju pritličja je predvidena tudi nadstrešnica za kolesa. Investicija se bo zaključila predvidoma jeseni. "Zaradi gradnje bo na območju za HTC Sevnica in v okolici zdravstvenega doma delno spremenjen prometni režim. Vse uporabnike prometnih površin na območju izvajanja gradbenih del prosimo za pozornost in strpnost ter dosledno upoštevanje prometne signalizacije ob spremenjenih prometnih ureditvah v času gradnje," sporočajo iz Sevnice.

Avgusta se začenja obnova bivšega doma upokojencev Brežice
 
DSC_0579

Bivši DU Brežice

Z brežiške občine pa so sporočili, da se bodo predvidoma avgusta začela dela dvoletnega projekta Revitalizacija objekta bivšega doma upokojencev Brežice. Vrednost del javnega naročila z nazivom Investicijsko vzdrževalna dela v bivšem domu upokojencev Brežice znaša 712.571,68 EUR z DDV. "Občina Brežice želi izvesti dela na in v objektu, ki so potrebna za delovanje in uporabo objekta, in sicer gre za obnovo kotlovnice in tistega dela strojnih inštalacij, ki bodo omogočile, da bo ogrevanje delovalo brezhibno ter ostala investicijsko vzdrževalna dela, ki jih je potrebno izvesti za normalno delovanje objekta," pravijo v Brežicah.
 
Občina Brežice želi z investicijo zagotoviti ustrezne prostorske pogoje za izvajanje naslednjih načrtovanih dejavnosti – za stanovanjske skupnosti za posamezne ciljne skupine, za manjša stanovanja oz. bivalne enote, za društva in ostale nevladne organizacije, ki delujejo na območju občine Brežice, za ureditev depojev za Posavski muzej Brežice pa tudi za novah podjetja za določeno časovno obdobje.

P. P./vir: Občina Sevnica, Občina Brežice

 
« Nazaj na seznam