Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Velik naval na cepilno akcijo proti covidu-19 v Krškem; na koncu cepili 395 oseb

Objavljeno: Četrtek, 03.06.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0069

Cepljenje je pritegnilo zainteresirane iz različnih predelov Slovenije.

V šotoru na parkirišču Zdravstvenega doma Krško danes poteka cepljenje proti covid-19 s cepivom Janssen tudi za nenaročene osebe. Za osebno identifikacijo morajo posamezniki imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. 

"Za takšno cepilno akcijo smo se odločili, ker nam je ostalo del cepiva zaradi odpovedi vabljenih oseb ali zavrnitve cepljenja s ponujenim cepivom. Nekaj cepiva je ostalo na voljo tudi na račun podjetij, ki še niso dostavila seznamov za cepljenje svojih zaposlenih. Odločili smo se, da cepiva ne hranimo, temveč ga poskusno ponudimo za nenaročeno cepljenje. Namen tega cepljenja je bil, da občanom občine Krško in Kostanjevica na Krki ponudimo možnost cepljena. Odziv na cepljenje je presegel naša pričakovanja, saj so družbeni mediji informacijo ponesli daleč naokoli. Na cepljenje so prišli ljudje iz krajev po vsej Sloveniji, zato je cepljenje potekalo nekoliko počasneje. Vsakemu posamezniku se je cepilni tim posvetil in ga tudi administrativno takoj vnesel v bazo cepljenih (Erco)," je pojasnila direktorica ZD Krško Tatjana Fabjančič Pavlič.

Interes za cepljenje je bil očitno velik, saj so se ljudje z vseh koncev Slovenije začeli zbirati že takoj po 12. uri, zaradi sonca pa so iskali koščke sence pod krošnjami tamkajšnjih parkovnih dreves. Kot smo izvedeli, so mnogi med njimi včeraj (neuspešno) čakali na cepljenje že na podobni akciji v Celju in so se danes v upanju na več sreče pripeljali v Krško. Nekaj po 16. uri, po dveh urah cepljenja, se je kolona čakajočih še vedno vila okoli in okoli ZD.
DSC_0066


Fabjančič Pavličeva je ob 19. uri sporočila, da so s cepivom Janssen cepili 334 oseb, na cepljenje pa jih je čakalo še približno 60. "Sedaj pride na vrsto cepivo AstraZeneca. Nekaj se jih je v času čakanja očitno premislilo," je še dodala. Do konca akcije so cepili skupno 395 oseb. Cepilo se je 81 oseb iz občine Krško, 7 oseb iz občine Kostanjevica, 64 oseb iz Brežic, 3 Kozje, 6 Sevnica, 14 Novo mesto, 6 Šentjernej, 5 Škocjan, 5 Trebnje, 4 Šmarje pri Jelšah, 3 Šmarješke Toplice, 3 Mirna itd, vsi iz Slovenije. Poleg tega so včeraj v cepilnem centru cepili 153 naročenih oseb.  

Še nekaj tudi videoutrinkov pa na FB strani Posavskega obzornika.

B. M., P. P., foto: Peter Pavlovič 
« Nazaj na seznam