Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlada RS na obisku v Krškem

Objavljeno: Četrtek, 07.12.2017    Rubrika: NOVICE Sporočilo
_DSC7962
Ob včerajšnjem obisku Vlade RS v Posavju je župan občine Krško mag. Miran Stanko s sodelavci na srečanjih z ministri predstavil tudi pričakovanja krške občine.

Na srečanju z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem v Sevnici je krški župan izpostavil predvsem vprašanje praznih prostorov nekdanje Policijske uprave Krško v državni lasti ter možnost preselitve Finančnega urada RS v te prostore. Beseda je tekla tudi o višini povprečnine.

O obnovi Šrajbarskega Turna, sofinanciranju nove knjižnice v Krškem in evropskih projektih

_DSC7988
Minister za kulturo Tone Peršak je v občini Krško obiskal Mencingerjevo hišo, Mestni muzej Krško in galerijo ter kapucinsko knjižnico ter Grad Rajhenburg. V Mencingerjevi hiši se je srečal tudi z županom občine Krško in direktorico občinske uprave Melito Čopar. Pričakovanja Občine Krško na področju kulture so predvsem nujna obnova Šrajbarskega turna v Leskovcu pri Krškem ter pomoč države pri sofinanciranju izgradnje prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško.

V Mencingerjevi hiši se je župan srečal tudi z ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenko Smerkolj, ki si je ogledala obnovljeno Mencingerjevo hišo, ki je bila obnovljena s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Beseda je tekla o že zaključenih projektih in investicijah, pri katerih je bila Občina Krško uspešna pri črpanju evropskih sredstev ter o novi finančni perspektivi.

Gradnja obvoznice po načrtih, nujna obnova ceste skozi Zdole

_DSC8026
Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič si je skupaj z županom in sodelavci Direkcije RS za infrastrukturo ogledal gradbišče tretjega mostu čez Savo v Žadovinku, ki poteka v skladu z načrti. Gradnja mostu, krožišča in navezave do Megadoma bo po načrtih zaključena do marca 2019, preostali del obvoznice skozi Žadovinek pa predvidoma do konca leta 2019. Sicer pa je v občini Krško po besedah župana od državnih cest najbolj nujna obnove cesta Krško – Zgornja Pohanca skozi Zdole ter medmestna povezava z Brežicami oz. t.i. Vrbinska cesta. Še vedno je nerealiziranih nekaj protokolov z naslova odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Minister je obiskal tudi Šolski center Krško – Sevnica ter Termoelektrarno Brestanica in skupaj s predsednikom vlade in nekaterimi drugimi ministri še Nuklearno elektrarno Krško.

Sicer pa so ostali ministri obiskali tudi nekaj krških podjetij in zavodov. Podžupanja Ana Somrak se je s sodelavci in predstavniki Poklicne gasilske enote Krško sestala z ministrico za obrambo Andrejo Katič. Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Ana Medved se je v Zdravstvenem domu krško sestala z vodstvi vseh posavskih zdravstvenih domov.

Obisk vlade v Posavju se je zaključil s srečanjem predstavnikov lokalne skupnosti , gospodarstva in nevladnih organizacij v Kulturnem domu Krško.

Vir: Občina Krško
 
« Nazaj na seznam
»