Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlada soglaša s spremembo pogodbe za izgradnjo gasilsko reševalnega objekta na letališču Cerklje

Objavljeno: Petek, 27.11.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Letalisce Cerklje ob Krki-vaja Preskok 2020 (7)

Fotografija je simbolična.

Ministrstvo za obrambo je vladi predlagalo, da izda soglasje za spremembo pogodbe za izgradnjo gasilsko reševalnega objekta na letališču Cerklje, ki je bila podpisana leta 2018, zaradi dodatnih del v skupni višini 250.645,04 evra brez DDV.

Osnovna pogodba je bila podpisana 25. oktobra 2018 z GIC gradnje, gradbeništvo, izvajanje in inženiring D.O.O., Rogaška v skupni vrednosti izvedenih del po pogodbi 2.384.927,74 evra brez DDV. Vlada je sicer podala soglasje za prvi aneks k tej pogodbi že v juniju 2020.
 
Dodatna dela se tokrat nanašajo predvsem na izpopolnitev tehničnega varovanja – dograditev kontrole pristopa v nekatere prostore v objektu in dodatni alarmni sistem v orožarni, detajlno izvedene prelive in zaključke na strehi ter dodatna hidroizolacijska dela v mokrih prostorih - preprečevanje možnosti zamakanja v objekt ter zamakanja v spodnje etaže.
 
Realizacija pogodbe je nujna za dokončanje projekta in pridobitev uporabnega dovoljenja ter predaje uporabniku v uporabo.
 
Za dodatna dela v višini 250.645,04 evra, ki so bila predmet vloge za soglasje, je bil skladno z določili ZJNPOV izveden nov postopek javnega naročila. Na podlagi soglasja vlade bo sklenjen aneks k pogodbi.
 
Vir: Ministrstvo za obrambo
« Nazaj na seznam