Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vojaške aktivnosti v tem tednu

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
vojasnica_cerklje_vaja_sokol41

V tem tednu se načrtujejo premiki kolon vojakov peš iz vojašnice, prav tako bo povečano število preletov letal in helikopterjev na samem letališču in v okolici (foto: arhiv PO).

Iz Vojašnice Jerneja Molana je prišlo novo obvestilo glede aktivnosti v sklopu vojaške vaje Takojšen odgovor 2019, ki poteka v teh dneh.

Ponedeljek, 13. 5.
V popoldanskem času načrtujemo izvedbo padalskih skokov, v primeru izrednega slabega vremena bodo skoki odpadli.

V času skokov so načrtovani kratkotrajni izklopi električne energije na območju Cerkelj ob Krki in Črešnjic. Na območju Cerkelj ob Krki odklop iz sistema oziroma priklop na agregat med 16.00 in 21.00. Cerklje ob Krki se bo oskrbovalo preko agregata Slovenske vojske. Na območju Črešnjic odklop iz sistema prav tako med 16.00 in 21.00.

Zaradi torkove prireditve ob Dnevu SV bo danes v okolici letališča zelo povečan promet vojaških in civilnih vozil ter preleti vojaških letal in helikopterjev. Glavnina prometa bo potekala od avtocestnih odcepov Drnovo in Čatež proti vojašnici.

Torek, 14. 5.
Skozi cel dan načrtujemo večje premike vojaških in civilnih vozil v okolici vojašnice, v smeri proti območju Cirnika in iz smeri avocestnih odcepov proti vojašnici. Prav tako bo povečano število preletov letal in helikopterjev na samem letališču in v okolici.

V popoldanskem času (13.00–20.00) bodo v vojašnici potekale aktivnosti ob Dnevu SV in otvoritvi vaje. Hkrati bomo odprli vrata vojašnice tudi obiskovalcem, kjer bomo prikazali sredstva Slovenske vojske in gostujočih vojsk na vaji. Parkirni prostor za obiskovalce bo v Gaju, od koder bodo vozili avtobusi v vojašnico.

Od 20. ure naprej načrtujemo premike kolon vojakov peš iz vojašnice na območje Gaja in Gorice ter v nočnem času premike kolon vojakov preko Cerkelj, Boršta in Račje vasi do širšega rajona Cirnika. Nočne aktivnosti na Cirniku z uporabo manevrskega streliva in vadbenih artificij.

Od srede, 15. 5., do petka, 17. 5.
V tem času načrtujemo intenzivne celodnevne in nočne aktivnosti na letališču, širšem območju Cirnika, Gaja in Gorice ter tudi na ostalih vpoklicanih zemljiščih. Poleg večjega števila preletov helikopterjev in letal načrtujemo tudi premike kolon vojakov, vojaških vozil po cestah in utrjenih gozdnih poteh ter izvajanje vaj z uporabo manevrskega streliva in vadbenih artificij.

Vir: Vojašnica Cerklje ob Krki
« Nazaj na seznam
»