Časopis za pokrajino Posavje
19.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vprašanja in pobude na sevniški občinski seji

Objavljeno: Četrtek, 12.04.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN0135 (2)

Sevniška svetniška skupina SDS je na včerajšnji občinski seji zastavila največ vprašanj pri točki, ki se nanaša na pobude in vprašanja članic in članov občinskega sveta.

V včerajšnjem popoldnevu se je v konferenčni dvorani sevniškega gradu odvijala 29. redna seja sevniškega občinskega sveta, na kateri so v zaključnem delu svetnice in svetniki podali tudi pobude in zastavili nekaj vprašanj.

Franca Pipana (DeSUS) je zanimalo, ali je Bolnišnica Brežice regijska ustanova in zakaj ni predstavnika v svetu zavoda iz sevniške občine. Njegova pobuda se je nanašala na evropsko direktivo, ki predvideva, da naj bi bila do leta 2030 vsa vozila na električni pogon – predlagal je, da bi zavodi, ko bodo kupovali vozila, upoštevali ta podatek. Janija Šerjaka (Lista Janeza Šerjaka) je zanimalo, če ima Rokometni klub Sevnica, ki je imel blokiran račun s strani KŠTM zaradi neplačanih položnic v zvezi z najemom športne dvorane, predsednika. Menil je tudi, da bi bilo potrebno klubu, ki ima dolgo športno tradicijo, pomagati iz težav. Zanimalo ga je tudi, ali je na parkirišču za HTC-jem možno parkiranje samo z listki iz parkomata. Tanja Novšak (SDS) je dala pobudo po nadaljnji ureditvi Drožanjske ceste, saj so ob njej parkirana vozila v nevoznem stanju. Dodala je, da se še vedno širi neprijeten vonj iz Drožanjskega potoka. Zanimalo jo je tudi, kdaj bo zaključena obnova nadvoza v Šmarju. Kdaj bo zaključena obnova nadvoza, zaradi katerega je že več mesecev promet urejen enosmerno, je zanimalo tudi Tomaža Lisca (SDS). Želel bi videti tudi pogodbo o dokončanju, saj naj bi bil 'nadvožnjak' dokončan do konca marca. Vprašal je tudi, če drži informacija, da bo za kolesarsko pot potreben nov projekt. Drugo vprašanje se je nanašalo na plovnost reke Save pri HE Arto-Blanca, ali je potreben sprejem novega občinskega odloka. Zanimala ga je tudi sanacije ceste Telče-Jeperjek-Slančji Vrh, ki naj bi bila opravljena že v lanskem letu. O omenjeni cesti je Vinko Sitar (DeSUS) dejal, da je »živa groza«. Gregor Korene (SDS) je izpostavil cesto Šmarčna-Vrhovo, ki bi bila nujno potrebna posodobitve. Ivan Orešnik (SDS) je opozoril na motečo udrtino na cesti pri zdravstveni postaji v Krmelju, ki je posledica prekopa ceste. Ireno Dobnik (SDS) je zanimalo vrednotenje delo trenerjev, povedala je še, da klubi »ne morejo kandidirati za finančna sredstva«.

S. R.
« Nazaj na seznam