Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vprašanja in pobude sevniškega občinskega sveta

Objavljeno: Četrtek, 24.05.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN1232 (2)

V konferenčni dvorani sevniškega gradu je potekala v sredo 30. redna seja sevniškega občinskega sveta, na kateri so zbrani v zaključnem delu podali tudi nekatere pobude in zastavili vprašanja.

Na včerajšnji redni občinski seji so svetnice in svetniki sevniškega občinskega sveta podali tudi nekaj pobud in vprašanj.

Tomaž Lisec (SDS) je vprašal, če se je Občina Sevnica javila na mednarodni razpis Wifi4EU. Podal je še tri pobude, in sicer za ureditev parkirišča za tovornjake v Mirnski dolini (v bližini naselij Tržišče-Krmelj), za postavitev premičnega WC-ja in pitnika v bližini otroškega igrišča v večstanovanjskem Naselju heroja Maroka v Sevnici ter za postavitev znaka na regionalni cesti Impoljca-Zavratec za živali na cesti.

*Ob tem še kratko pojasnilo o omenjenem mednarodnem razpisu Wifi4EU, kar v prostem prevodu pomeni »Brezplačen javni brezžični internet za Evropo«, ki je povzetek javnega razpisa. Prvi razpis v sklopu pobude WiFi4EU je bil objavljen 15. maja in predvideva, da naj bi 1.183 občin v celotni Evropi prejelo sredstva v višini 15.000 evrov za financiranje opreme za vzpostavitev brezplačne povezave WiFi na javnih mestih, kot so trgi, parki in bolnišnice. Financiranje bo namenjeno izgradnji omrežij, ki se ne prekrivajo z že obstoječimi zasebnimi ali javnimi brezplačnimi storitvami WiFi primerljive kakovosti na istih javnih mestih. V vsaki državi EU bo izbranih najmanj 15 in največ 95 občin. Gre za prvega od petih razpisov, ki bodo objavljeni do leta 2020.

Danica Božič (neodvisna svetnica) je vprašala, kdaj se načrtuje ureditev klančin v večstanovanjskih objektih v NHM za invalidne osebe. Rado Kostrevc (SD) je izpostavil odlaganje plastičnih folij baliranega sena po uporabi, ki jih nekateri kurijo, nekateri pa odlagajo v stanovanjske zabojnike. Predlagal je, da bi se to uredilo na drugačen način. Faniko Zemljak (SLS) je zanimalo, zakaj v Sevnici ni večjega števila trgovin z obutvijo: »Zanima me, ali obstaja kakšen poseben razlog, da se Sevnici izogibajo trgovci z obutvijo. Živilskih trgovin pa imamo 'morje' ... « Gregor Korene (SDS) je podal pobudo po primerjavi cen predšolske vzgoje in starejših v sevniški občini in v sosednjih.

S. R.
« Nazaj na seznam