Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vse najboljše, Vrtec Čebélar!

Objavljeno: Četrtek, 11.04.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Vse najboljše, Vrtec Čebélar!

Ena izmed nastopajočih skupin otrok

Na raški osnovni šoli so včeraj popoldne 125 otrok, kolektiv šole in vrtca, seveda tudi številni svojci in krajani Rake ter iz tamkajšnjih krajevni skupnosti pripadajočih območij pa tudi povabljeni gostje slavnostno obeležili 40-letnico delovanja vrtca. Vrtcu, ki deluje v sklopu tamkajšnje šole, so vzgojiteljice nadele naziv Čebélar, to je po ptici, ki gnezdi globoko v steni kremenčevega peska na Ravnem, kar v prispodobi ponazarja tudi raški vrtec, ki »gnezdi« vkopan v hrib.

Vse najboljše, Vrtec Čebélar!

Z leve: vodja vrtca Polona Baznik Dvojmoč in ravnateljica šole Nina Pirc

In ne le to, gre za eno najlepše obarvanih ptic na Slovenskem, kar ponazarja generacije otrok, ki so, obiskujejo in bodo tudi v prihodnje obiskovali tamkajšnje oddelke varstva in predšolske vzgoje. V letošnjem letu v sklopu vrtca deluje skupno sedem oddelkov, šest v stavbi vrtca, en oddelek pa v prostorih stare šole. Čebélarja kot pomočnica ravnateljice šole za vrtec vodi Polona Baznik Dvojmoč, za kar se da vsestranski razvoj 125 otrok pa si prizadeva sedem vzgojiteljic in šest pomočnic vzgojiteljic (več o razvoja vrtca na Raki v časopisu Posavski obzornik).

Vse najboljše, Vrtec Čebélar!

Izvedli so tudi spremljajoči dobrodelni bazar za šolski sklad, simbolično prodajo izdelkov vrtečanov in šolarjev.

In slovesnost v počastitev jubileja vrtca je bila priložnost, da so prav vsi otroci s plesnimi, recitatorskimi in pevskimi nastopi ponazorili, da jim vrtec predstavlja drugi dom, ki ga prežema sproščen, razigran in ustvarjalen duh. Tako so v uvodu varovanci igralnice 3 z odpeto himno prireditev slovesno pospremili na pot, ravnateljica šole Nina Pirc pa je v pozdravnem nagovoru namenila zahvalo že upokojenemu in zaposlenemu osebju vrtca, ki je vse od leta 1978 dalje tlakoval pot razvoja vrtca, oddelkov in otrok, pri čemer je še posebej izpostavila vzgojiteljico Ano Tomše, ki se že skoraj polnih 40 let razdaja otrokom, učiteljico likovne umetnosti Andrejo Novak Gabrič, podjetji Fasaderstvo Bajc in Agrosmer za donacije in Upravni odbor šolskega sklada, ki je z zbiranjem donacij in prispevkov omogočil nakup defibrilatorja, ki so ga pred dnevi montirali pred vhodom v šolsko poslopje. Tudi na navedeni jubilejni slovesnosti so zbirali sredstva za obogatitev šolskega sklada, in sicer s simbolično prodajo pestre palete izdelkov učencev šole na barvnem bazarju.

Za obogatitev programa je za zaključek uradnega dela, po katerem je sledila pogostitev obiskovalcev prireditve, zaigral še Ansambel Slavček, družno z njim pa so vsi otroci vrtca zapeli še rojstnodnevni napev Vse najboljše za te ...

B. M.
« Nazaj na seznam