Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z ministrom za pravosodje o radeškem prevzgojnem domu

Objavljeno: Četrtek, 07.12.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN3520

Predstavniki občine Radeče so se sestali ...

V včerajšnjem popoldnevu se je v občini Radeče na delovnem obisku mudil minister za pravosodje mag. Goran Klemenčič. V prostorih radeške občinske upravne stavbe sta ga sprejela župan Tomaž Režun in poslanec v DZ Matjaž Han.

DSCN3518

... z ministrom za pavosodje, mag. Goranom Klemenčičem (v sredini).

Gostitelja sta gostu v pogovoru predstavila območje prevzgojnega doma, kjer je nekaj objektov, ki so v državni lasti, a so prepuščeni zobu časa. »Na območju v okolici prevzgojnega doma se nahaja bazen, igrišče in še nekateri objekti, ki so potrebni obnove, dokler popolnoma ne propadejo,« je dejal Han in dodal, da bi želela Občina Radeče postati njihov upravljalec (sedanji upravljalec je Sklad za kmetijska zemljišča).

Minister Klemenčič, ki si je ogledal območje, je ugotovil, da stojijo na zelo lepi lokaciji in obljubil, da se bo pozanimal, kaj bi se dalo »rešiti«, a trenutno so kratkoročne investicije usmerjene v zapore na Igu in Dobu. Za Prevzgojni dom Radeče pa je povedal: »Dom bo na tem prostoru deloval, potreboval bo le ustrezen kader. Načrtov za njegovo zaprtje ni.«

S. R.
« Nazaj na seznam
»