Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z novo kuhinjo in jedilnico do primernega načina prehranjevanja

Objavljeno: Sobota, 23.03.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Z novo kuhinjo in jedilnico do primernega načina prehranjevanja

Uradnega odprtja nove kuhinje in jedilnice so se razveselili v šentjanški osnovni šoli ter pripravili ob tem zanimiv kulturni program.

Po dozidavi telovadnice in energetski sanaciji celotnega šolskega objekta so se v včerajšnjem zgodnjem petkovem večeru v Šentjanžu razveselili uradnega odprtja nove šolske kuhinje z jedilnico.

Z novo kuhinjo in jedilnico do primernega načina prehranjevanja

Ravnateljica OŠ Milana Majcna Šentjanž Marija Brce se je zahvalila za dobro delo v kuhinji obema kuharicama, Alenki Brečko in Pavli Ručman.

V Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž se je v zadnjih letih zvrstilo več naložb – leta 2015 je bila opravljena energetska sanacija šolske stavbe, ki ji je sledila izgradnja nove šolske telovadnice v letu 2016 in nove kotlovnice v letu 2017, v letošnjem letu pa so bili namenu uradno predani novi prostori kuhinje in jedilnice. Vrednost celotne investicije, ki je zajemala gradbeno-obrtniška in inštalacijska dela ter dobavo in vgradnjo tehnološke opreme kuhinje, je znašala okrog 530 tisoč evrov.

Z novo kuhinjo in jedilnico do primernega načina prehranjevanja

Poseben gost je bil Grega Repovž, nekdanji učenec, ki je v pogovoru z moderatorko prireditve razkril delček pogleda na kuharski poklic.

Nove pridobitve v kraju so se razveselili tako šolarji kot zaposleni v šoli, krajani in vodstvo sevniške občine, kar so v svojem govoru na odprtju prostorov izrazili ravnateljica šola Marija Brce, predsednik KS Šentjanž Boštjan Repovž in župan Srečko Ocvirk. »Vesela sem, da lahko po kar nekaj letih omogočimo našima zaposlenima v kuhinji okolje, kot se za kuharici spodobi,« je med drugim dejala ravnateljica ter se zahvalila obema, ki skrbita za prehrano otrok – Alenki Brečko in Pavli Ručman ter vsem dobaviteljem iz lokalnega okolja, ki skrbijo za kakovostno in v domačem okolju pridelano hrano.

PO LETIH PRIČAKOVANJ TUDI NOVI NAČRTI

»Ta nova pridobitev je kamenček v mozaiku urejenosti šolskega prostora, naslednji mozaik pa prav tako kmalu pričakujem, kajti če bo res prišlo do urejanja državne ceste proti Glinem, potem je na vrsti tudi ureditev zunanjega šolskega igrišča, kjer bo svojo vlogo odigral tudi svet krajevne skupnosti,« se je dotaknil novih načrtov predsednik šentjanške krajevne skupnosti Boštjan Repovž.

»Čas gradnje je bil zahteven,« je povedal župan Srečko Ocvirk in napovedal novo investicijo že v letošnjem letu, in sicer nov dovoz do šole ter obračališče za šolski avtobus. »To so infrastrukturne ureditve, ki prinašajo lepši objekt, lepšo okolico, a v šoli ste pomembni predvsem vi, učenke in učenci, učiteljice in učitelji ter ostali zaposleni z ravnateljico, ki vodi delo. Šola je prostor, v katerem se nabira novo znanje in to novo znanje je zgolj samo delno odvisno od objekta, v katerem se nabira. Več in bolj je odvisno od ljudi, njihove srčnosti, ki jo ustvarjajo v šolskih prostorih,« je zaključil svoj govor župan ter vsem zaželel mnogo prijetnih uric tako v šoli kot izven nje.

PO ODPRTJU TUDI NAZDRAVILI

Z novo kuhinjo in jedilnico do primernega načina prehranjevanja

Župan Srečko Ocvirk in ravnateljica šole sta s pomočjo kuhinjske posode namenu uradno predala nove prostore šolske jedilnice in kuhinje.

Prijetnemu in zanimivemu kulturnemu programu, ki so ga oblikovali učenke in učenci šole v sodelovanju z bivšimi učenci, je sledil ogled novih prostorov ter nato druženje na prostem od dobrotah domačih vinogradnikov in aktiva žena.

S. R.
« Nazaj na seznam