Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z roko v roki kulturno društvo, šola in krajevna skupnost

Objavljeno: Sreda, 31.05.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
praznik ks leskovec 2017 - dobrodelni koncert Z roko v roki (16)

Ritem vodovodarji so poželi stoječe ovacije občinstva.

Ob krajevnem prazniku Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem so v leskovškem kulturnem društvu v sodelovanju s tamkajšnjo šolo in Krajevnost skupnostjo pripravili dobrodelni koncert Z roko v roki, katerega izkupiček so namenili v šolski sklad za otroke iz socialno šibkejših družin.

Ob tej priložnosti je premierno koncertirala v kraju priljubljena in širše poznana glasbena zasedba Ritem vodovodarji, ki je bila sicer ustanovljena v sklopu osnovne šole, ker pa so vsi člani zasedbe že zapustili osnovnošolske klopi, od konca minulega leta deluje v sklopu KD Leskovec pri Krškem. V dvournem kulturnem programu so nastopili še otroški zbor šole, v katerem pojejo pod mentorstvom Klavdije Mirt in Tamare Vardič učenci od 1. do 3. razreda, Mladi ritem vodovodarji, ki jih tako kot starejšo zasedbo vodi Robert Fuks, otroški zbor podružnične šole Veliki Podlog po taktirko zborovodkinje Mirjane Marinčič, tolkalci Glasbene šole Krško, sicer učenci leskovške šole - na ksilofonu Lanej Simončič in Maša Planinc ter na kompletu bobnov Brin Lipovž in pod taktirko Roberta Fuksa še mladinski in učiteljski šolski zbor.

praznik ks leskovec 2017 - dobrodelni koncert Z roko v roki (33)

Krajevni nagrajenci s predsednikom KS Jožetom Olovcem: Mirjana Marinčič, Kristina Lovšin Salmič, lovski zbor, zanj Zvonko Arh, in strelsko društvo, zanj Slavica Golja

Med bogatim glasbenim programom, ki sta ga povezovali učenki Koni Kerin in Alja Krhin ter učenec Žiga Kozole, je predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec podelil tudi krajevna priznanja. Bronasto priznanje s plaketo so za večletno ustvarjanje na kulturnem področju prejeli Mirjana Marinčič, Kristina Lovšin Salmič in Lovski pevski zbor Lovske družine Krško, srebrno priznanje s plaketo pa kot najvišje priznanje Strelsko društvo Leskovec pri Krškem, ki ga je prevzela predsednica Slavica Golja. Prvi zapisi o delovanju strelcev v kraju segajo že v leto 1950, natančnejši podatki pa so znani od leta 1957, ko je društvo delovalo pod okriljem tedaj ustanovljenega Telovadnega društva Partizan. Pod imenom Strelska družina Leskovec je bilo samostojno društvo ustanovljeno leta 1987, v njem pa trenirajo in barve društva na tekmovanjih zastopajo ekipe cicibani, ml. pionirji, pionirji, kadeti, mladinci in člani. Rezultati sistematičnega dela so visoke uvrstitve tako na domačih kot tujih tekmovanjih, kot eni redkih klubov pa se lahko pohvalijo v društvu tudi z medaljo s svetovnega prvenstva, saj je član društva tudi paraolimpijec in dobitnik medalje na svetovnem prvenstvu za invalide Damjan Pavlin.

Obiskovalce, ki so tudi to pot povsem zapolnili prireditveni prostor, so ob tej priložnosti ob Jožetu Olovcu nagovorili še župan mag. Miran Stanko, predsednik KD Leskovec pri Krškem Janez Kerin ter pomočnica ravnateljice Bojana Abram, nakar so zanje pripravili še družabno srečanje s pogostitvijo, ki so jo pripravile članice in člani Aktiva kmečkih žena Krško polje ter Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca (več v Posavskem obzorniku, ki izide 8. junija).

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte