Časopis za pokrajino Posavje
21.07.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z znanjem in kulturo obarvan Posavski obzornik

Objavljeno: Četrtek, 07.02.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 0319

Naslovnica tretje letošnje številke Posavskega obzornika

Smo tik pred letošnjim slovenskim kulturnim praznikom in seveda smo današnjo številko Posavskega obzornika posvetili tudi temu področju, kar nakazuje že naslovna fotografija pa tudi pogovor z učiteljico citer na Glasbeni šoli Brežice Anito Veršec, ki na brežiški glasbeni šoli ta instrument poučuje že 20 let. Kot je med drugim povedala, so v Brežicah vodilna šola v citrah.

Teden po kulturnem prazniku bodo ponovno v središču pozornosti izobraževalna središča, saj bodo na srednjih šolah in fakultetah potekali informativni dnevi. Kot je že v navadi, v številki pred tem nekaj časopisnih strani posvetimo tudi tematski prilogi Znanje, ki tokrat prinaša obširen prispevek o šolskih tekmovanjih, ki se jih posavski učenci in dijaki udeležujejo v velikem številu, in to zelo uspešno, saj vsako leto osvajajo številna priznanja in prva mesta. Na teh straneh si boste lahko prebrali še nekaj ostalih prispevkov posavskih šol in projektov, ki se navezujejo na mlade.

S šolami je povezana tudi tema, ki smo se je lotili tokrat, in sicer šolska prehrana in zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane. V Posavju namreč raste število javnih zavodov, predvsem šol in vrtcev, ki izkoriščajo možnost, da 20 % živil naročijo neposredno pri lokalnih ponudnikih.

O čem še pišemo tokrat? Od občinskih sej v Krškem, Brežicah, Sevnici in Kostanjevici na Krki, avtorskega večera Špele Avsenak, slovesne prireditve ob 70. obletnici Glasbene šole Krško, projekta Črno-belo bogastvo s Krškega polja, v okviru katerega so pripravili tržnico produktov krškopoljca, usode Krevljeve hiše v Sevnici, prireditve vinogradniških društev iz brežiške občine, 137. občnega zbora PGD Brežice do jubilejnih 25. Sadjarskih dnevov Posavja v Artičah, novinarske konference Športne zveze Krško ter zgodbe Krčana Romana Blatnika.

Prijetno branje želimo in lepo preživet kulturni praznik.

Uredništvo
« Nazaj na seznam