Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za direktorico bolnišnice izbrali Anico Hribar

Objavljeno: Petek, 09.06.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 4143Redakcija
DSC_3743

Anica Hribar

Svet Splošne bolnišnice Brežice
je na včerajšnji seji za novo direktorico izbral Anico Hribar, vodjo oddelka za investicije, občinsko premoženje in javna naročila in nekdanjo vodjo oddelka za družbene dejavnosti na Občini Brežice.

Po besedah predsednice sveta zavoda Danice Božič bodo danes odposlali vlogo za soglasje k imenovanju Hribarjeve na Ministrstvo za zdravje, končno soglasje k izbrani kandidatki pa bo podala Vlada RS.
 
Kot smo poročali v včerajšnjem Posavskem obzorniku, so se na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Brežice, ki jo po letu dni vodenja zapušča mag. Nataša Avšič Bogovič, prijavili štirje kandidati, poleg Hribarjeve še Janez Bauer, zaposlen v podjetju Medic sistemi iz Novega mesta, sicer pa nekdanji pomočnik direktorja Zavoda za zdravstveno varstvo Novo mesto; Drago Lopert, zaposlen na Finančnem uradu Novo mesto, nekdanji direktor Davčne uprave Brežice; in Srečko Vovko, nekdanji direktor Agencije za šport Novo mesto. Vse štiri so včeraj povabili predstavitev svetu zavoda. »Odločujoče je bilo njeno dosedanje delo, ob katerem je izkazovala svojo zavzetost, vztrajnost in odločnost, dobro poznavanje področij svojega delovanja (med tem tudi delovanja zdravstva, izkušnje pri javnem naročanju, vodenju investicij, kar vse bo potrebovala pri svojem delu). Zato verjamemo, da bo kos zahtevni nalogi vodenja bolnišnice,« je izbiro Hribarjeve utemeljila Božičeva.
 
Odstop Avšič Bogovičeve je kar odmeval v regiji, saj je Občina Brežice ob tem izrazila bojazen, da to lahko pripomore k priključitvi brežiške bolnišnice h kateri sosednjih, denimo novomeških, zaposleni v bolnišnici so izrazili željo po vrnitvi nekdanjega direktorja Dražena Levojevića, predsedniki društev s področja zdravja pa so pozvali, naj imajo pri imenovanju novega direktorja prednost program in kandidatove osebnostne lastnosti pred politično pripadnostjo.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»