Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začenjajo se ustanovne seje občinskih svetov

Objavljeno: Petek, 30.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
volisce leskovec (1)

Na prvih sejah občinskih svetov gre predvsem za poročila o izidu volitev in potrditev mandatov izvoljneim županom in občinskim svetnikom (foto: arhiv PO).

Nocoj bo v Bistrici ob Sotli prva redna oz. konstitutivna seja novoizvoljenega tamkajšnjega občinskega sveta. V naslednjem tednu bodo prve seje opravili še preostali posavski občinski sveti, razen brežiškega, saj bo v brežiški občini v nedeljo potekal še drugi krog županskih volitev.

V ponedeljek, 3. decembra, bo prva seja krškega občinskega sveta, v sredo, 5. decembra, se bosta konstituirala sevniški in radeški občinski svet, v petek, 7. decembra, pa še kostanjeviški občinski svet.
 
Na konstitutivnih sejah je na dnevnem redu poročilo občinske volilne komisije o izidu volitev župana in članov občinskega sveta, imenovanje mandatne komisije, ki pregleda prispele pritožbe in pripravi potrditev mandatov župana in občinskih svetnikov, poročilo omenjene mandatne komisije in potrditev mandatov. Običajno se na prvi seji imenuje tudi že komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam
»