Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zadnji letošnji Posavski obzornik z bogato praznično prilogo

Objavljeno: Četrtek, 20.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 2618

Naslovnica še zadnje, 26. številke Posavskega obzornika v letu 2018

Pa je ugledala luč sveta. Zadnja letošnja številka Posavskega obzornika namreč. Pripravili smo jo povsem v znamenju bližajočih se božično-novoletnih praznikov, saj zdaj že tradicionalno prinaša prilogo Praznično Posavje, ki obsega kar 25 strani in v kateri boste poleg voščil našli številne zanimive zgodbe.

Predstavljamo družino Štigl z Razborja pod Lisco, žive jaslice na Bizeljskem, jasličarja Matjaža Jurečiča in Vikija Baznika, likovno ustvarjalko Jožico Petrišič, klekljarico Stanko Gorenc, Kulturno društvo Prostor vmes, uspešne učenke OŠ XIV. divizije Senovo, kmetico in ljudsko ustvarjalko Tonico Jankovič, pevko in učiteljico petja Anjo Kramar ter glasbenika Adrijano Lorber in Kristjana Račiča. Pišemo tudi o dobrodelnih akcijah v brežiški bolnišnici, posavskem bralnem projektu, spominskem speedwayskem večeru v krški knjižnici in številnih (pred)prazničnih prireditvah v Posavju. Če še ne veste, kaj boste pekli za letošnje praznike, vam bo mogoče v pomoč pri odločitvi tudi en od treh prazničnih receptov posavskih gospodinj.

Še enkrat smo se ozrli na lokalne volitve in tokrat pogledali, kdo bo v novem mandatu vodil krajevne skupnosti, ki jih je v naši regiji kar 51. Poročamo tudi že o prvih sejah novoizvoljenih članov občinskih svetov, prednovoletnem sprejemu brežiškega župana, mednarodnem simpoziju brežiške Fakultete za turizem o pridelavi hrane s pomočjo geotermalne energije, zaključku prve skupine socialne aktivacije v občini Krško, obeležitvi 20-letnice KD Žarek Dolenja vas in 50-letnice Tamburaškega orkestra KUD Oton Župančič Artiče, prednovoletnem srečanju AMD Brežice in izboru naj atletov v Radečah ter predstavitvi plesne skupine Mlade žurerke iz Tržišča.

Naj za konec navedemo besede, ki smo jih zapisali na uvodni strani naše praznične priloge: V svetu, ki izjemno hiti, je nekaj najlepšega, če si vzamemo čas za tiste, ki so nam blizu, postal pa je tudi dragocenost, ki jo lahko privoščimo sebi. Da se ustavimo, se ozremo navzven in navznoter. S čim vse nas je izzivalo leto 2018? V čem se želimo izboljšati v 2019? Želimo vam, da bi si med prazniki znali vzeti trenutek zase ter za ljudi in stvari, ki so vam ljube. Hvala vam, ker v te posebne trenutke uvrščate tudi naš časopis. Naj se vas vse dobre misli na teh straneh dotaknejo in vas okrepijo v pozitivnosti.

Uredništvo
« Nazaj na seznam