Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zakaj obnova pločnika ob CKŽ? Zaradi zahteve za postavitev ograje ob tehničnem prevzemu.

Objavljeno: Torek, 19.09.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_7051

Na odseku med Feralom in krožiščem promet poteka le iz sevniške smeri.

​Kot je bilo najavljeno prejšnji teden, se je v teh dneh začela obnova pločnika na CKŽ na odseku od stadiona proti mostu pod Narplom. Ob tem se je pojavilo kar nekaj vprašanj, kaj se pravzaprav obnavlja in zakaj to ni bilo narejeno v sklopu obnove tega odseka, ki je potekala od novembra 2021 do maja 2022, torej nedolgo nazaj.

Z Mestne občine Krško so na naše poizvedovanje glede tega pojasnili (enako pojasnilo so objavili tudi na svoji spletni strani), da je razlog za zaprtje dela ceste 'obnova pločnika od mostu proti stadionu v dolžini približno 100 metrov oz. postavitev ograje ob strmini, kar je bilo zahtevano pri tehničnem prevzemu 1. faze rekonstrukcije Ceste krških žrtev v letu 2022. V sklopu prve faze obnove Ceste krških žrtev se je projekt namreč navezoval na omenjeni obstoječi pločnik, ki se na tem delu v sklopu rekonstrukcije ceste ni obnovil, vendar je bil kljub temu sestavni del državnega komisijskega pregleda po končani gradnji. Člani državne komisije so na pregledu torej zahtevali, da se na tem delu pločnika, ne glede na to, da je to obstoječe stanje in se ni obnavljalo, postavi varnostna ograja.'
DSC_7048

Ker je brežina od pločnika zelo strma, ograje ni mogoče postaviti, ne da bi obnovili pločnik po celotni dolžini 100 metrov v konzolni obliki in nanj postavili varnostno ograjo, še pojasnjujejo na občini, po montaži varnostne ograje pa bodo lahko pridobili trajno dovoljenje za uporabo ceste in pločnika.

Dela in s tem delna zapora Ceste krških žrtev bo potekala do predvidoma konca naslednjega tedna oziroma do konca tega meseca, še piše v občinskem pojasnilu. Odsek med gostiščem Feral do krožišča pri mostu za Videm je zaprt, v nasprotni smeri – iz Sevnice proti stadionu – pa promet poteka nemoteno.

P. P.
« Nazaj na seznam