Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključila se je življenjska pot Avgusta Mlakarja

Objavljeno: Torek, 12.06.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Gasilsko tekmovanje (19)

Avgust Mlakar (1953-2018)

Širšo javnost je včeraj pozno popoldne pretresla vest, ki je še posebej boleče zarezala v gasilske vrste, da se je nenadoma, v 65. letu življenja, pretrgala življenjska pot Avgusta Mlakarja iz Krškega.

Mlakar, ki je bil v gasilskih vrstah aktiven že od leta 1966, je bil prejemnik številnih priznanj na področju gasilstva, že leta 2010 pa je kot eden najmlajših prejemnikov do tedaj prejel najvišje republiško priznanje - plaketo Civilne zaščite RS za življenjsko delo, posebne zasluge in za izjemne uspehe na področju zaščite in reševanja.

V gasilskih vrstah je opravljal vrsto funkcij tako v lokalnem, regionalnem prostoru kot organih Gasilske zveze Slovenije. Bil je dolgoletni član Regijskega štaba CZ Posavje, regijski poveljnik, član občinskega štaba CZ Krško, poveljnik Gasilske zveze Krško, katero je med leti 2011-2013 vodil tudi kot predsednik, zatem pa mu je bila zaupana funkcija podpredsednika zveze. Avgust Mlakar je bil tudi predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Krško, pobudnik dobrodelnih akcij ter organizator zbiranja in nudenja pomoči ter posredovanja pri naravnih in drugih nesrečah tako po Sloveniji kot tudi izven njenih meja.

Zadnje slovo od Avgusta Mlakarja bo v petek, 15. junija, ob 17. uri na pokopališču v Krškem. Žara bo na dan pogreba od 13. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici.

B. M.
« Nazaj na seznam
»