Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zamenjava azbest cementnih vodovodnih cevi na relaciji Krška vas–Skopice

Objavljeno: Sreda, 24.02.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
11. 02. 2021 (4)

Gradbena enota Komunale Brežice je na relaciji Krška vas–Skopice izvedla celotno obnovo in zamenjavo azbest cementnih vodovodnih cevi s polietilenskimi cevmi v dolžini 1400 m.

Komunala Brežice je v lanskem letu nadaljevala z zamenjavo azbest cementnih vodovodnih cevi. Konec leta 2020 so pričeli z zamenjavo azbest cementnih vodovodnih cevi na odseku Krška vas–Skopice. Gradbena enota Komunale Brežice je izvedla celotno obnovo in zamenjavo s polietilenskimi cevmi v dolžini 1400 m.

Kot pravijo na brežiški komunali, vsako leto pripravijo poročilo o stanju infrastrukture v občini Brežice. Na podlagi tega dokumenta občinske strokovne službe pripravijo načrt nujnih obnov vodovodnega omrežja v občini Brežice. V okviru obnov, ki jih je investirala Občina Brežice, je bila torej tudi zamenjava azbest cementnih vodovodnih cevi med Krško vasjo in Skopicami.

Azbest cementne cevi so v vodovodnem sistemu popolnoma varne in zdravstveno ustrezne. So pa zaradi narave materiala bolj občutljive na zunanje vplive (spremembe temperature in gibanje tal) in z vidika vzdrževanja vodovoda ter sanacije vodovodnih okvar zahtevnejše, ob tem še pojasnjujejo na Komunali Brežice.

R. R., vir: Komunala Brežice
Foto: Meho Tokić
« Nazaj na seznam