Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ZD Brežice izbran v Regijsko štipendijsko shemo

Objavljeno: Četrtek, 11.01.2018    Rubrika: NOVICE Sporočilo
IMG_7251

ZD Brežice (foto: arhiv PO)

Zdravstveni dom Brežice
je bil konec decembra izbran na javnem razpisu za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za študijsko leto 2017/2018 v okviru operacije »Regijska štipendijska shema – Posavska statistična regija«, ki ga je izvedla Regionalna razvojna agencija Posavje, je sporočil direktor ZD Brežice Dražen Levojević.

Zdravstveni dom Brežice je tako upravičen do 50 % sofinanciranja dodeljene in izplačane kadrovske štipendije za šest štipendistov 1.  in 2. letnika magistrskega programa splošna medicina ter enega štipendista 3. letnika magistrskega programa farmacija, v skupni vrednosti 8.400,00 EUR. Sredstva so pridobljena iz sredstev evropske kohezijske politike, ki se delodajalcu izplačujejo posredno preko izvajalca javnega pooblastila iz proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije. Sofinanciranje kadrovskih štipendij bo zagotovljeno do zaključka izobraževanja posameznega štipendista, ki je del projekta delodajalca, oziroma za kadrovske štipendije, izplačane najkasneje do 31. 10. 2022.
 
Zdravstveni dom Brežice bo štipendistom omogočil opravljanje 160-urne delovne prakse v vsakem študijskem letu, pri čemer se lahko delovna praksa opravi v več delih. Po končanem izobraževalnem programu pa bodo s štipendisti sklenili pogodbo o zaposlitvi na ustrezno delovno mesto oziroma takšno delovno mesto, ki bo ustrezalo zaključeni ravni izobrazbe in področju izobraževanja štipendistov.

Vir: ZD Brežice
« Nazaj na seznam
»