Časopis za pokrajino Posavje
28.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zlati maturanti na SIC Brežice so Jure Tomše, Urška Cirnski, David Pirnar in Ema Žičkar

Objavljeno: Četrtek, 08.07.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
sic_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (112)

Zlati maturanti Ema Žičkar, David Pirnar, Jure Tomše in Urška Cirnski

V sredo, 7. 7. 2021, so na Strokovno izobraževalnem centru Brežice (prej ETrŠ) svečano podelili letošnja maturitetna spričevala ob upoštevanju vseh priporočenih varnostnih ukrepov v času letošnje epidemije. Slednja je zelo zaznamovala letošnjo generacijo, saj se je kar eno celo leto izobraževala na daljavo, zato so bili maturanti pred maturo še toliko bolj negotovi. Rezultati pa so pokazali, da so bili zelo dobro pripravljeni, saj so imeli letos kar štiri zlate maturante in skupaj 16 odličnjakov.

sic_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (56)

Ravnateljica dr. Mojca Tomažin in David Pirnar z najvišjim priznanjem SIC Brežice kristalno piramido

Maturitetna spričevala so podelili v svečano opravljeni šolski avli pod naslovom prireditve »Ko gre tvoja pot od tod«. Prireditev je povezoval dijak šole Marko Vogrin. V uvodnem nagovoru je zbrane pozdravila in jim čestitala ravnateljica dr. Mojca Tomažin. Sledili so pozdrav in čestitke s strani podžupanje Občine Brežice Mile Levec. Poročilo o rezultatih je podal tajnik ŠMK za POM Boris Ambrož. Spomladanski rok poklicne mature 2021 je potekal med 29. majem in 23. junijem 2021. Opravljalo jo je 72 kandidatov, od tega 69 rednih dijakov in trije odrasli (samoizobraževalci). Spričevala so razdelile profesorice in razredničarke letošnjih zaključnih oddelkov Metka Galič (4. Ae), Vladka Lopatič Omerzu (4. Av), Urška Senica (2. Ap) skupaj s tajnikom ŠMK Borisom Ambrožem.

16 odličnih maturantov, med njimi štirje zlati
sic_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (124)

Maturanti, ki so maturo opravili z odliko


Skupni uspeh vseh prijavljenih na POM 2021 je zelo soliden, in sicer 87,5 %. Pri rednih dijakih programov ekonomski tehnik in predšolska vzgoja pa je odstotek še nekoliko višji (91,8 %). Med vsemi uspešnimi maturanti je kar 16 dijakov, ki so maturo opravili z odliko, med njimi pa z izjemnim splošnim uspehom izstopajo štirje zlati maturanti, in sicer Jure Tomše (4. Ae), Urška Cirnski, David Pirnar in Ema Žičkar (vsi 4. Av). Maturanti z odliko so poleg štirih zlatih maturantov še: Maja Barbič, Jaša Bogovič, Amadea Konc, Pavel Rožman, Lara Tomažin, Jurij Valenčak, Klara Žibert (vsi iz 4. Ae – program ekonomski tehnik) in Karin Baškovič, Ingrid Cizerle, Alegra Rozman Ravnikar, Karin Šuler in Maja Žnidarič (iz 4. Av – progam predšolska vzgoja).

Kristalna piramida Davidu Pirnarju

sic_brezice_visja_strokovna_sola_podelitev_diplomantom (10)

S podelitve diplom

Ob zaključku so podelili tudi najvišje priznanje šole »Kristalno piramido«, ki jo je na predlog učiteljskega zbora tokrat prejel David Pirnar kot vzoren dijak, ki je vsa štiri leta svojega srednješolskega izobraževanja dosegal odličen uspeh, poleg tega pa je bil aktiven na številnih izvenšolskih področjih, morda ne v ospredju, vendar pa je bila pri prireditvah pogosto ključna njegova vloga v zaodrju. Hkrati se je udeleževal številnih tekmovanj ter z uspehi prispeval k promociji in prepoznavnosti šole v Posavju in celotni Sloveniji. Med sošolci je bil zelo cenjen zaradi preprostosti, nesebičnosti, potrpežljivosti, odgovornosti, prizadevnosti in zanesljivosti, zato je vzor vsem ostalim dijakom.

Podelili tudi diplome diplomantom VSŠ Brežice

sic_brezice_visja_strokovna_sola_podelitev_diplomantom (50)

Diplomanti VSŠ Brežice

Po podelitvi maturantom je sledila še svečana podelitev diplom diplomantom Višje strokovne šole Brežice. Ravnateljica VSŠ Hermina Vučajnk Šarić je v nagovoru dejala, da so želeli študentom zagotoviti prijetno in sproščeno učno okolje, v katerem bi razvijali kvalitetne medosebne odnose med študenti in zaposlenimi na šoli, zato upa, da jim je to uspelo. "Pred nami je danes generacija 19 diplomantov, ki vstopa v čas odprtega in spremenjenega sveta. Nekatere izmed vas je skoraj celotni čas študija zaznamovalo obdobje pandemije, ki je ob spremenjenih pogojih in načinu študijskega dela, terjalo od vas še dodatno izjemno notranjo moč in energijo, s katero ste dokazali sebi in drugim, da v vas ne tli samo želja po novih znanjih, ampak tudi močna želja, da postanete in ostanete močna osebnost v celoti," je poudarila in še omenila, da so z včerajšnjim dnem pristopili v klub diplomantov Višje strokovne šole Brežice, ki šteje 759 diplomantov. "To je velik in pomemben klub ljudi, ki že več kot 20 let pušča globoke sledi v lokalnem in širšem družbenem okolju," je povedala.

Diplomo so prejeli: Viktorija Hruševar, Petra Prah, Tilen Lesinšek, Nino Šabanović, Samo Černec, Tamara Močnik, Matic Babnik, Blažka Horjak, Irena Andolšek, Maša Žrlič, Vinko Gregl, Blaž Hočevar, Amelija Herakovič, Dolores Jalovec, Simon Andrejaš, Darja Tomše, Barbara Turšič, Zorana Kodrič in Danica Štefančič. Pohvalo za najboljši uspeh med rednimi študenti, diplomanti v študijskem letu 2020/2021, je prejela Amelija Herakovič, med izrednimi študenti pa Tamara Močnik. Tudi diplomante je nagovorila brežiška podžupanja Mila Levec.

Obe podelitvi je povezoval Marko Vogrin, kulturni program pa so s čudovitimi glasbenimi vložki in recitacijami pripravile Barbara Cvetko, Ana Travnikar, Ines Bizjak, Manca Mihelin, Zala Petan in Barbara Bajs. Scenaristka in mentorica nastopajočim je bila Alenka Pečnik Kranjec.

R. R., vir: SIC Brežice, foto: R. R.
« Nazaj na seznam
»