Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Znanih 23 nagrajencev ob prazniku občine Krško

Objavljeno: Petek, 17.05.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krško-panorama proti Libni

Panorama mesta, arhiv PO

Komisija za občinska priznanja ter sodelovanje z občinami pri Občinskem svetu občine Krško je na predhodno objavljen razpis za zbiranje predlogov za prejemnike priznanj ob letošnjem prazniku občine Krško, ki poteka v spomin na prve krške žrtve in vrnitev izgnancev, prejela skupno 28 predlogov.

Komisija je tri predloge zavrnila, saj ti niso izpolnjevali kriterijev po Odloku o priznanjih Občine Krško, v odločanje občinskemu svetu pa posredovala listo desetih prejemnikov priznanj in 13 prejemnikov jubilejnih priznanj. Predlagane prejemnike priznanj je v nadaljevanju občinski svet potrdil na korespondenčni seji 15. maja.

Medtem ko tudi letos ne bo podeljen naziv častnega občana, bosta Veliki znak občine Krško na osrednji slavnostni akademiji, ki bo potekala 7. junija v krškem hramu kulture in na ploščadi trga Matija Gubca, prejela Franc Glinšek za velik prispevek pri razvoju Podbočja in širše lokalne skupnosti ter Obrtno-podjetniška zbornica Krško ob 50-letnici delovanja in za prepozaven prispevek h gospodarskemu razvoju občine Krško.

kk panorama (Large)

Panorama starega mestnega jedra, arhiv PO

Znak občine Krško
bodo prejeli Hilmija Ahmatović za spodbujanje razvoja šaha, za vsestransko glasbeno ustvarjalnost Toni Sotošek ter Ivan Čolak in družba DD Elmont - Čolak za življenjsko delo na področju gospodarstva in podjetje Elmont za več kot 25 let uspešnega poslovanja družbe. Priznanja občine Krško bodo deležni Rok Sanda za izjemne dosežke na področju gledališke dejavnosti, Ivan Šturbej za dolgoletno prostovoljno delo na področju gasilstva in turizma na Senovem, Dejan Učakar za bogato glasbeno ustvarjanje v lokalnem, slovenskem prostoru ter tujini, Gimnazija Krško za dolgoletno delo z mladimi na področju varovanja okolja ter Območno združenje veteranov za Slovenijo Krško ob 20-letnici ohranjanja vrednot osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Prejemniki jubilejnih priznanj na osrednji slovesnosti pa bodo: ob 80-letnici delovanja družba Vipap Videm, ob 70-letnici delovanja Posavski muzej Brežice, Glasbena šola Krško, PGD Velika vas in Gostilna Gadova peč iz Podbočja; ob 60-letnici delovanja Ljudska univerza Krško, ob 40-letnici Društvo za varilno tehniko Krško ter Vrtec Čebelar Raka, ob 30-letnici delovanja Društvo potapljačev Vidra, ob 20-letnici delovanja KD Žarek Dolenja vas - sekcija Ljudski pevci Ajda ter posavska podružnica Društva za zdravje srca in ožilja, ob 10-letnici delovanja pa Karitas Krško in KUD Liber Krško.

Kot že navedeno, bo slovesnost potekala na osrednji prazničen dan 7. junija, uradnemu delu v veliki dvorani doma pa bo sledilo tradicionalno druženje občank in občanov na trgu, kjer bodo pogostitev pripravila krajevna turistična društva, vinogradniki, aktivi kmečkih žena idr.

B. M.
 
« Nazaj na seznam