Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Županov prednovoletni sprejem z utrinki mednarodnega otroškega pevskega festivala

Objavljeno: Petek, 14.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
prednovoletni_sprejem_zupana_molana61

Mlade pevke z Brigito Šuler (levo), ki bdi nad organizacijo Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice

V četrtkovem večeru se je v restavraciji hotela Terme v Termah Čatež odvil tradicionalni prednovoletni sprejem brežiškega župana Ivana Molana. Župan je na sprejem tako kot vsako leto povabil člane občinskega sveta (tako tiste iz prejšnjega mandata kot novoizvoljene), predsednike svetov KS, člane nadzornih odborov, častne občane in oktobrske nagrajence, predstavnike gospodarstva, javnih zavodov, institucij in nevladnih organizacij, duhovnike, predstavnike medijev in druge goste. Vsakoletni decembrski sprejem je namenjen temu, da se v predprazničnem času zberejo predstavniki različnih področij delovanja, ki vsak po svojih močeh prispevajo k utripu brežiške občine.

prednovoletni_sprejem_zupana_molana73

Župan je z zbranimi nazdravil na prihajajoče praznike in novo leto.

Molan je tudi nagovoril zbrane in se na začetku zahvalil vsem dosedanjim članom in članicam občinskega sveta ter predsednikom svetov KS za opravljeno delo. »Prepričan sem, da smo po vseh krajih občine investirali v nove pridobitve ter lahko vsak izvoljen predstavnik s ponosom pove, da je s svojim delom in sodelovanjem prispeval k razvoju občine,« je dejal. Čestital je tudi vsem na novo izvoljenim občinskim in krajevnim svetnikom. Mandat, ki se je iztekel, je označil kot zahteven, saj so se po njegovih besedah slovenske občine znašle v razmerah, ko je bilo na voljo bistveno manj sredstev kot v prejšnjem mandatu. »Država je nižala sredstva, potrebe občanov in naloge občine pa so se večale. Vesel in ponosen sem, da nam je kljub temu uspelo opraviti dobro delo in uresničiti zastavljene investicije v vrednosti več kot 30 milijonov evrov,« je poudaril in dodal, da je še pomembneje, da so uspeli zagotoviti sredstva za normalno delovanje javnih zavodov, društev in ostalih organizacij. Konkretni rezultati so se pokazali na več področjih, še posebej izrazito na področju izobraževanja, kjer so učenci iz več osnovnih šol dosegli visoke rezultate na mednarodnih tekmovanjih iz različnih znanj, je omenil. Občina je podprla tudi projekte, kot so brezplačni prevozi za starejše Sopotniki, večgeneracijski center, Center za krepitev zdravja, Starejši za starejše, ter uvedla mestni avtobus in izvajala aktivnosti projekta Občuti svobodo vode. Kot je še dejal, se gospodarska rast odraža tudi v brežiški občini, saj se je začela intenzivna gradnja poslovnih objektov v industrijski in obrtni coni, zmanjšala se je brezposelnost v občini – od leta 2014 za 600 oseb, v tem času se je ustvarilo 300 novih delovnih mest –, občina je prejela tudi priznanje na področju turistične urejenosti in se uvrstila med 12 najprodornejših slovenskih občin na področju gospodarstva. »Vabim vas, da v letu 2019 s sodelovanjem in skupnim prizadevanjem ustvarimo okolje in skupnost, v kateri se bomo dobro počutili ter bo spodbudna za delo, učenje in življenje,« je sklenil.

Ob tej priložnosti izpostavijo različne dogodke in posameznike, ki so pustili pečat v iztekajočem se letu. Letos je bila občina prizorišče Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice, svetovnega prvenstva v fitnesu in bodybuildingu ter v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu vseslovenske prireditve Dobrodošli doma. Na županovem sprejemu so imeli navzoči čast doživeti nekaj utrinkov Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice, ki otrokom od 6. do 17. leta starosti omogoča, da predstavijo svoj pevski talent na velikem odru, pod sojem zvezdniških žarometov. Organizator, družba Partitura, je festival poimenovala po kraju Brežice, saj želi ime ponesti med narode vseh udeležencev festivala – tuji pevci in pevke prihajajo iz Bolgarije, Srbije, BiH in Hrvaške. Festival je v treh letih, kar se izvaja, že pridobil na pomenu, predvsem pa si je pridobil naziv festival enakih možnosti, saj omogoča vsem otrokom enako možnost predstavitve, ker je za prijavitelje v celoti brezplačen. Po vrsti so se predstavile udeleženke festivala, ki so si v posamezni starostni kategoriji v teh treh letih pripele eno od prvih treh mest – Hajdi Haler (predstavila se je s pesmijo Boš znal naprej me ljubiti), Eva Julija Borovšak (Singin' in the rain), Manca Mihelin (Con Te Partiro) in Tanita Lipar (Korak).

Za konec uradnega dela je sledila še županova zdravica bližajočim se praznikom in novemu letu. Program je povezovala Vesna Kržan.

R. R.
« Nazaj na seznam
»