Časopis za pokrajino Posavje
25.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznični dan KS Veliki Podlog letos na Pristavi

Objavljeno: Ponedeljek, 27.06.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_3473

Letošnji praznični dan je potekal v športnem parku na Pristavi in pod bližnjim kozolcem.

Na dan državnosti, 25. junija, so zdaj že tradicionalno športno druženje ob krajevnem prazniku pripravili v KS Veliki Podlog, letos v športnem parku na Pristavi.

Začeli so že zgodaj zjutraj z tekmovanjem v ribolovu na podloškem ribniku Rapača, nadaljevali s panoramsko kolesarsko vožnjo po krajevni skupnosti ter nato s športnimi igrami (nogomet, odbojka na mivki, vlečenje vrvi), v popoldanskih urah pa pripravili osrednjo prireditev s podelitvijo priznanj najboljšim, pogostitvijo, glasbo in druženjem krajanov. Kot je na podelitvi povedala predsednica sveta KS Veliki Podlog Karolina Cizerle, so s prazničnim dnem na Pristavi zaokrožili gostovanje po vseh vaseh v KS oz. so zdaj vse vasi vsaj enkrat gostile krajevni praznik, s to tradicijo pa nameravajo tudi nadaljevati, naslednje leto je na vrsti Veliki Podlog. Tradicionalno jim praznični dan 'popestri' tudi vreme in tako jih je tudi letos na sicer zelo vroč dan ohladila ploha.
 
DSC_3545

Zmagovalci športnih iger so bili krajani Velikega Podloga.


Priznanja najboljšim v športnih igrah je podeljeval domačin s Pristave, uspešen atlet oz. metalec kladiva Jakob Urbanč, ki je dan pred tem na državnem prvenstvu v Velenju osvojil drugo mesto v absolutni konkurenci. Na ribiški tekmi so bili med mladino najboljši Jaka Koretič, Lenart Zabret in Lan Iljaž, med odraslimi pa Matej Bajc, Jože Andolšek in Mirko Sintič. V vlečenju vrvi je med mladimi zmagala ekipa Pristave pred Jelšami in Gržečo vasjo, med odraslimi pa Gorica pred Velikim Podlogom in Malim Podlogom. V odbojki na mivki so bili najboljši krajani Jelš pred Pristavo in Velikim Podlogom, v nogometu pa krajani Pristave pred Velikim Podlogom in Jelšami. Najboljši strelec je bil Nik Hočevar (Jelše), najboljši vratar pa Toni Banič (Pristava). V seštevku vseh tekmovanj so zmagali in odnesli prehodni pokal krajani Velikega Podloga, sledile so vasi Pristava, Jelše, Gorica, Mali Podlog in Gržeča vas.
DSC_3511

Najboljši na ribiškem tekmovanju


 
V imenu Mestne občine Krško se je prireditve udeležila podžupanja Ana Somrak in poudarila, da je podloška krajevna skupnost ena tistih, v katerih so kraji in ljudje najbolj medsebojno povezani. Izpostavila je še, da je v KS veliko mladih družin, s čimer so uspeli ohraniti tudi tamkajšnjo podružnično šolo, ki se bo z novim šolskim letom preselila v novo stavbo nasproti dosedanje. Uradna otvoritev bo 22. septembra.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam