Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​5 unikatnih pokalov za 5 etapnih zmagovalcev - kakšen je krški?

Objavljeno: Petek, 04.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
s3-krsko

Pokal za zmagovalca 3. etape s ciljem v Krškem

Skupni zmagovalec kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala od 9. do 13. junija in bo 11. junija gostovala tudi v Posavju, bo v roke prejel repliko Kolesa 5200, zelo posebni pokali pa čakajo tudi na zmagovalce posameznih etap. 

Poleg zelene majice so unikatni pokali ena od bolj prepoznavnih stvari slovenske pentlje, vsak izmed njih pa se veže na sam kraj, tradicijo ali drugo značilnost. Vsi so si med seboj drugačni, tako, kot je raznolika Slovenija in s tem tudi bogata.

3. etapa – KRŠKO

Razpoznavni simbol je linija, ki se v svojevrstnem ritmu, alternaciji, prepletanju, vitalnem gibanju, potovanju in raziskovanju, splete in poveže v krožno, točkovno obliko. Ta sledi likovni formi simbola energije – atoma, a se od njega toliko odmakne, da lahko interpretacija zajame tudi simbole cveta, detajlov iz Krške arhitekture, hribovito pokrajino, Savo, pohodne poti, kolesarske poti, ipd.
Beseda energija se pomensko nanaša na proizvodnjo, po kateri je mesto poznano, in na vitalnost, ki jo čutimo v sebi, ko dobro razpoloženi odkrivamo nekaj novega in pozitivno naravnani iščemo športna ali kulturna doživetja. Slogan obenem subtilno, vendar povsem jasno sporoča, da je ravno mesto Krško tisto, ki svojim prebivalcem in obiskovalcem omogoča in ponuja občutenje te izjemne življenjske moči, ki jo prinašajo pozitivne izkušnje in skrb za bogatenje posameznika.

Vir: Dirka po Sloveniji
« Nazaj na seznam