Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​6. odprto prvenstvo Athos Kostanjevica Open 2024

Objavljeno: Sreda, 10.07.2024    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
image00005.
Kostanjeviški odbojkarski klub Athos Kostanjevica je tudi v letošnjem letu organiziral turnir v odbojki na mivki, in sicer A-ranga, ki spada v okvir serije turnirjev državnega prvenstva.

Odbojkarski spektakel je potekal preteklo soboto in nedeljo na igriščih ob reki Krki v Kostanjevici na Krki. Trinajst ekip se je v moški konkurenci dvojic pomerilo za končno zmago. Kostanjevičani so v boj poslali kar pet domačih ekip, ki so dokazale, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi odbojkarji na mivki v Sloveniji.
image00001.

V soboto je potekala skupinska faza, kjer so si ekipe skušale priigrati uvrstitev v nedeljske izločilne boje. To je uspelo tudi štirim kostanjeviškim ekipam in obetala se je izjemna nedelja. V četrtfinalnih dvobojih smo spremljali vrhunske predstave in boj za vsako točko. Uvrstitev v kasnejši polfinale je izmed domačih ekip uspelo le dvojici Košir / Kavčič, ki je na koncu zasedla 4. mesto.

Zmagovalca 6. odprtega prvenstva Athos Kostanjevica Open 2024 pa sta po hudem boju v velikem finalu postala Marin Novak (Maribor) in Jure Glamočanin (Kranj). Zmagovalcema sta morala priznati premoč Martin Veber in Erik Černač, tretjega mesta pa sta se na koncu razveselila Mark Pečnik in Jošt Lenič.

Da je poleg dvoranske odbojke tudi odbojka na mivki doma v Kostanjevici na Krki, so pokazali navijači, ki se jih je v dveh dneh zbralo veliko.

Končni vrstni red:

mesto: DAKA TEAM (Marin Novak in Jure Glamočanin)
mesto: ZAJLA TEAM (Martin Veber in Erik Černač)
mesto: LUDUS (Mark Pečnik in Jošt Lenič)
mesto: ATHOS KOSTANJEVICA 2006 (Simon Košir in Mitja Kavčič)

Vir: OK ATHOS Kostanjevica na Krki
« Nazaj na seznam
»