Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Aktiven prvi maj za Taninove kolesarje

Objavljeno: Sreda, 04.05.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Trstenik 2022 Muhič na štartu

Grega Muhič na štartu

Taninovci so bili med prazniki aktivni kar na petih dirkah v treh državah.

V soboto je v sončnem in toplem vremenu na Trsteniku pri Kranju potekala mednarodna dirka kolesarjev mlajših kategorij za pokal Mateja Mohoriča, ki je prišel podpret tekmovalce in požel veliko navdušenja. Ti so se razveselili avtogramov, pri čemer je Mohorič prijazno podpisoval tudi majice, kape in bidone mladih in nekoliko starejših navdušencev, deležni pa so bili tudi skupnega fotografiranja.

Dirka je potekala v izvedbi Kolesarskega kluba Kranj v sodelovanju s Fundacijo Mateja Mohoriča. Najmlajše kategorije, dečki in deklice C in deklice B so se pomerile na šestih krogih s skupno dolžino 18,8 km, dečki B in deklice A na devetih krogih skupne dolžine 27,8 km, dečki A in mlajše mladinke na 12-ih krogih oziroma 36,8 km in kot zadnji mlajši mladinci in starejše mladinke na 20 krogih skupne dolžine 60,8 km.

Sevničani so dosegli naslednje uvrstitve:

Dečki B:
13. Rainer Bor

Dečki A:
16. Repovž Maj
22. Grega Muhič
26. Starič Vik

Starejše mladinke:
4. Katarina Jančič
 
V nedeljo pa se je ekipa starejši mladincev udeležila izjemno močne mednarodne dirke v Italijanskem Badoeru. Na 114 km dolgi progi so Sevničani dosegli sledeča mesta:

15. Leon Klopčič
25. Klemen Jančič
33. Maj Starič

Vsi pa so prišli v cilj v vodilni skupini v času zmagovalca, kar je po besedah trenerja Boruta Pirša dober obet za naprej.

Seveda pa so Taninovci aktivni tudi v reprezentančnih vrstah. Tako se je Grega Podlesnik kot stalni član prve mladinske reprezentance udeležil dirke v Belgiji E3 SAXO BANK CLASSIC, kjer je bil kot najboljši Slovenec 25. v času zmagovalca. V tem tednu je prav tako z reprezentanco odpotoval na Češko, kjer bodo nastopali na Dirki miru za mladince.

Tudi Katarina Jančič se je v nedeljo kot članica ženske mladinske reprezentance udeležila dirke v italijanskem Sant Urbanu in zasedla 50. mesto.

Vir: KD Tanin Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte