Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Balinarji so počastili praznik KS Sevnica

Objavljeno: Torek, 01.06.2021    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
image000000004
Vsako leto organizira balinarski Klub HRASTI Sevnica interni balinarski turnir dvojk, ki je posvečen praznovanju Krajevne skupnosti Sevnica. 

Turnir, ki je namenjen srečanju oziroma druženju klubskih igralcev in hkrati praznovanju praznika KS Sevnica, je sicer vedno načrtovan v začetku maja, ko je praznik KS Sevnica, vendar je dan organiziranja turnirja vedno odvisen od vremena, saj je balinarsko igrišče na prostem. Letos je bilo vreme zelo nenaklonjeno balinarjem, saj turnirja ni bilo mogoče realizirati pred koncem maja.
1622531534286

Letošnjega turnirja se je udeležilo 16 članov kluba, za tekmovanja pa se je prijavilo 7 dvojk. Dvojke so bile oblikovane po krajevnih skupnostih, iz katerih izhajajo igralci oziroma delih mesta-naseljih.

Po štirih urah zanimivih srečanj je prvo mesto osvojila ekipa Dobrava iz KS Sevnica v postavi Anton Gorišek in Franc Ernestl. Drugo mesto je osvojila ekipa KS Boštanj z igralcema Milošem Matićem in Silvestrom Percem. Tretje mesto je zasedla ekipa Ribniki iz KS Sevnica v postavi Bojan Sorčan in Tomislav Jeraj.

V klubu načrtujejo, da bi v prihodnje interni turnir razširili na dejansko udeležbo igralcev še iz drugih  KS v občini Sevnica, ki imajo pogoje za balinarsko igro. V naslednje letu pričakujejo udeležbo iz KS Blanca, KS Krmelj in KS Šentjanž.

F. E.
« Nazaj na seznam