Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Gregor Bučar ubranil lansko zmago na kostanjeviškem teku

Objavljeno: Ponedeljek, 04.09.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
start_foto Nino Polovič

Štart teka (foto: Nino Polovič)

Kostanjevica na Krki je bila v nedeljo nova postojanka dolenjskega tekaškega pokala, saj je tamkajšnje športno društvo pripravilo že 37. kostanjeviški tek, v zadnjih letih posvečen spominu na pokojnega tekača in organizatorja tekaških prireditev Poldeta Bučarja.

Lepa, skoraj še poletna nedelja je pred OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, kjer sta bila štart in cilj teka, privabila lepo število – natančno 80 tekačev in tekačic, ki so se podali na razgibano 9-kilometrsko progo skozi Orehovec preko Griča in Ivanjš nazaj v Kostanjevico, vmes pa so tekli tudi skozi dvorišče nekdanjega samostana, danes Galerije Božidar Jakac. Tako kot lani je zmaga ostala doma, saj je bil najhitrejši domačin Gregor Bučar (33:04) pred Brežičanom Ambrožem Rožmanom (34:01) in Davidom Slemenškom z Blance (34:35).
skozi grad-Gregor Bučar_Foto Alina Polovič

Zmagovalec Gregor Bučar pri izhodu s samostanskega dvorišča (foto: Alina Polovič)

Vsi trije se lahko pohvalijo, da so bili hitrejši od nekdanjega šampiona v smučarskem teku, olimpijskega prvaka v Sočiju, Norvežana Olo Vigna Hattestada, ki je preko partnerice Katje Višnar družinsko povezan s Posavjem in se tu občasno udeleži kakšne tekaške prireditve. Tokrat je bil četrti s časom (34:58). Pri ženskah je bila najhitrejša Barbara Andolšek (ŠD Fratko) s časom 40:08 pred domačinko Majo Colarič Kerin (48:02) in Manco Rogelj (51:15).
 
V posebni razvrstitvi za kostanjeviško občinsko prvenstvo so bili pri moških najboljši absolutni zmagovalec Gregor Bučar, Janez Polovič in Urh Jakše, pri ženskah pa Maja Colarič Kerin in Mihaela Oštir.
 
Na šolskem atletskem stadionu so potekali tudi otroški teki, na katerih sodelovalo približno 70 otrok.
 
P. P., foto: Alina Polovič in Nino Polovič
 
 
« Nazaj na seznam
»