Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Katarina Jančič slovenska podprvakinja v cestni vožnji

Objavljeno: Torek, 08.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DP Gabrje Katarina na odru

Katarina Jančič (desno) na zmagovalnem odru

V nedeljo je v Gabrju na Dolenjskem v organizaciji KD Papež Podgorje potekala dirka za Pokal Sandija Papeža, ki je za kategorije dečkov, deklic in mlajših mladink štela tudi za državno prvenstvo v cestni vožnji.

Tekmovalci so se pomerili na zelo zahtevni trasi s težkim zaključkom. Dolžina kroga je bila 4,9 kilometrov, višinska razlika kroga pa je 90 metrov. Dečki C, deklice B in C so prevozili 2 kroga, dečki B, deklice A pa 4 kroge. Dečki A in mlajše mladinke pa so se za majice državnih prvakov spopadli na petih krogih.

Dirka je za mlajše in starejše mladince ter starejše mladinke štela za Pokal Slovenije. Z mlajšimi mladinci so se na 12 krogih pomerile starejše mladinke, starejši mladinci in članice pa so prevozili 16 krogov.

Uspešno so nastopili tudi mladi Taninovci iz Sevnice. Trenerja Boruta Pirša je najbolj razveselila mlajša mladinka Katarina Jančič, ki je v ciljnem šprintu za las zgrešila naslov prvakinje.

V kategoriji dečkov B je Grega Muhič zasedel 15. mesto.

Pri starejših mladincih pa sta v izjemno selektivni dirki Grega Podlesnik in Leon Klopčič zasedla 11. in 12. mesto, medtem ko je bil Klemen Jančič 19.

Vir: KD Tanin Sevnica
« Nazaj na seznam