Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Lukci na DP osvojili dve bronasti medalji

Objavljeno: Četrtek, 01.07.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_0900-1500
Od petka, 25., do torka, 29. junija, je v Medvodah potekalo državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije v modernih tekmovalnih plesih. Prvenstva se je udeležilo tudi 58 tekmovalcev iz PK Lukec Krško in PK Lukec Brežice. Plesalci so se izkazali z izjemnimi nastopi, ki so jim prinesli dve bronasti medalji.

 V petek je nastopila mladinska hip hop mala skupina v sestavi Nina Krmelj, Manca Ančimer, Nastja Klukej, Nina Pacek in Ema Drenik. Plesalke so si v močni konkurenci priplesale 18. mesto.
 
V soboto sta najprej nastopili Zarja Sevšek in Lija Krajnc v kategoriji otroških hip hop parov in med 24 pari osvojili odlično 8. mesto ter zgolj za eno mesto zgrešile uvrstitev v finale prvenstva. Njun uspeh ima še toliko večjo veljavo, saj sta si koreografijo za nastop pripravili kar sami.
IMG_0913-1500

 
V sobotnem popoldnevu je prišla na vrsto ena od najbolj prestižnih kategorij prvenstva in sicer mladinske hip hop formacije. Lukci so letos v tej kategoriji sodelovali kar s tremi formacijami, kar je zagotovo mejnik v zgodovini kluba. Vse tri formacije so nastopile v 1/2 finalu in 13. mesto si je na koncu priplesala formacija Nameless. Za mesto boljši so bili plesalci PK Lukec Brežice s formacijo Xplosion, najboljši klubski skupini Madness pa se je uspelo prebiti v večerni finale. Tam so svoj nastop opravili še bolj suvereno in se na koncu veselili bronaste medalje, kar pa je tudi do sedaj najboljši rezultat Lukčevih plesalcev v tej kategoriji.
 
V nedeljo je potekalo prvenstvo v street dance kategorijah, kjer so Lukci sodelovali z dvema točkama. Med mlajšimi mladinci je v kategoriji street dance solo nastopila Alma Huremovič iz PK Lukec Brežice, ki si je priplesala 19. mesto. V popoldanskem delu pa je nastopila še članska mala skupina v zasedbi Svit Sevšek, Valentina Pirc, Stella Resnik, Maruša Grmšek, Ana Škoberne, Tjaša Aleksandra Komočar in Zala Popijać. S koreografijo Pjevači so si priplesali odlično 3. mesto.
 
Obe skupini, ki sta osvojili bronasto medaljo, sta si priplesali tudi mesto v slovenski reprezentanci in bosta barve Slovenije zastopali na evropskem in svetovnem prvenstvu, ki bodo potekali v jeseni na Poljskem, Italiji in na Danskem.
 
V torek so na prvenstvu nastopile še članske plesalke v modernu. Med solistkami je nastopila Žana Colarič in se uvrstila na 8. mesto. Med malimi skupinami pa so poleg Žane zaplesale še Zara Pohle, Klara Kostrevc, Urška Vehovar in Pija Naja Kukec ter s koreografijo Group Therapy osvojile 5. mesto. Tudi modern mala skupina si je priplesala vstopnico za evropsko prvenstvo v modernu, ki bo septembra v Makedoniji.
 
S tem se je zaključila še ena “korona” plesna sezona, ki pa je bila rezultatsko gledano ena od najboljših v klubski zgodovini. Za slednje gredo iskrene čestitke vsem plesalcem ter še posebno njihovim trenerjem Vanesi Krenker, Luki Vodlanu in Mihi Pozniču, ki so poskrbeli za izredne koreografije ter ustrezno pripravljenost vseh tekmovalcev.
 
Vir: PK Lukec Krško
« Nazaj na seznam