Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Pia Marie in Pika osvojili Državno ligo mladink 2021

Objavljeno: Torek, 31.08.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DML_prvakinje_2021
Ptuj je med 25. in 29. avgustom gostil Državno ligo mladincev, mladink in 1. mladinsko ligo. Barve Šahovskega kluba Triglav Krško so zastopali:

Mladinci: Guid Taja, Radej Filip, Glas Bruno ter rezervisti Pika Radej, Ružič Borut Jan, Kodrič Plevnik Kristjan, Ašič Nik, Daničič Anže in Keber Alen.

Mladinke: Ružič Pia Marie, Radej Pika ter rezervistke Kuhar Larisa, Urbanč Ana, Urbanč Tina in Taja Guid.

Pia Marie in Pika zanesljivo do naslova prvakinj

Pia Marie Ružič in Pika Radej sta za mladinke odigrali vse partije in že prvi dan tlakovali pot do uspeha po zmagi nad drugouvrščenimi šahistkami iz Mariborskega ŽŠK. V nadaljevanju nista popuščali in tako osvojili vse možne točke! Za osvojeno lovoriko jima iskreno čestitamo!

Mladinci do novih izkušenj v državni članski ligi

Mladinci so s svojimi nastopi zaključili dva dni kasneje in v zelo močni konkurenci nabirali nove izkušnje. Naš klub se je znašel ob menjavi generacij in tako v konkurenci do 20 let nastopil s popolnoma pomlajeno postavo s povprečno starostjo 13 let – kar sedem let od starostne meje za mladince. Za naše predstavnike: Tajo Guid, Filipa Radeja in Bruna Glasa, ki so tokrat zastopali barve našega kluba, je bilo to tekmovanje lepa bera novih izkušenj proti nekaterim najboljšim slovenskim mladim šahistom.

Vir: ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam
»