Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Pia Marie Ružič zlata na evropskem šolskem prvenstvu

Objavljeno: Torek, 14.12.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Pia Marie Ružič

Pia Marie Ružič

Članica ŠK Triglav Krško Pia Marie Ružič je v jesensko/zimskem obdobju še posebno aktivna in na veselje vseh, ki njene šahovske nastope aktivno spremljamo, tudi zelo uspešna. 

Nedavno je kot članica slovenske B reprezentance članic nastopila na evropskem ekipnem tekmovanju v standardnem šahu 2021, kjer je zelo uspešno nastopila za reprezentanco in za svojo igro pridobila nove rating točke. Kmalu po koncu reprezentančne akcije pa je nastopila tudi na evropskem spletnem šolskem prvenstvu in se prebila v veliki finale.

Finalni turnir prvenstva je potekal med 10. in 12. decembrom. Slovenijo so poleg Pie Marie v finalu zastopali še dve igralki: Vesna Mihelič in Anja Beber. Naša Pia Marie Ružič se je v kategoriji do 17 let uvrstila v veliki finale in osvojila 1. mesto. Vesna Mihelič si je do 15 let priborila 4. mesto, Anja Beber pa je bila 7. med dekleti do 10 let.

Pia Marie je na poti do končnega zmagoslavja odpravila 3 Gruzijke: Solomonio (2-0), Tsotsonavo (2-1) in na koncu še Bedoshvili Deo (2-1).

Podrobnosti s tekmovanja si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Rezultati – finalni turnir
Pokalno drevo – finalnega turnirja

Za čudovit uspeh Pii Marie še enkrat čestitamo in ji želimo uspešno mednarodno udejstvovanje še naprej!

Vir: ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam
»