Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Uspešni nastopi brežiških atletov

Objavljeno: Ponedeljek, 10.05.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
175635089_4080885528634839_7890538528613271514_n

Tim Breznikar

Tekmovalci Atletskega kluba Brežice so uspešno vkorakali v tekmovalno sezono 2021. Kljub številnim omejitvam pri treningih so poskrbeli za dobre rezultate in skupaj zabeležili 20 uvrstitev na stopničke.

Skakalca s palico Ula Bohorč in Peter Gričar Vintar sta nastopila na Balkanskem prvenstvu za mladince v dvorani, ki je februarja potekalo v Sofiji. Ula je osvojila zlato medaljo, Peter pa je zasedel prav tako odlično drugo mesto. Ula je postala tudi državna prvakinja v dvorani med mlajšimi mladinci. Vso konkurenco je premagala na marčevski tekmi v Novem mestu. Na isti tekmi so se na stopničke uvrstili še Luka Zupanc (2. mesto - skok s palico), Jak Rovan (3. mesto - skok s palico) ter Ajda Slapšak (3. mesto - tek na 800m). V Novem mestu je marca potekalo tudi državno prvenstvo za starejše mladince. Dvojno zmago so brežiški atleti dosegli v skoku s palico. Prvo mesto je zasedel Peter Gričar Vintar, Luka Zupanc pa je bil drugi. Iva Močan se je uvrstila na drugo mesto v teku na 60m, Ula Bohorč pa je zasedla drugo mesto v skoku s palico. Luka Zupanc se je odlično odrezal tudi na dvoranskem državnem prvenstvu za člane, kjer je osvojil srebrno medaljo. 

Brežiški tekač Tim Breznikar je poskrbel za dve uvrstitivi na stopničke. Bronasto medaljo je osvojil tako na državnem prvenstvu v krosu kot na državnem prvenstvu v gorskem teku. 

Uspešni so bili tudi tekmovalci v metih. Na zimskem prvenstvu v metih je Barbara Špiler osvojila zlato medaljo v metu kladiva med članicami. Zala Kovačič je prav tako v metu kladiva zasedla drugo mesto med mlajšimi mladinkami. Jakob Urbanč si je prislužil zlato medaljo med mlajšimi mladinci, Jan Lokar pa je bil med člani na drugem mestu. Oba sta nastopila v metu kladiva. Jakob Urbanč je nastopil tudi na zimskem prvenstvu za starejše mladince, kjer je osvojil drugo mesto. Na isti tekmi je Leja Glojnarič osvojila tretje mesto v metu kopja. 

Atletski pokal Slovenije U18

jakob urbanč

Jakob Urbanč

Tekmovalci Atletskega kluba Brežice so 8.5.2021 nastopili na Atletskem pokalu Slovenije za mlajše mladince in mladinke, ki je potekal v Velenju. Za zlati medalji sta poskrbela Jakob Urbanč v metu kladiva, ki je vso konkurenco premagal z metom dolgim 69.85m, ter Tim Breznikar, ki je s časom 4:23:32 slavil v teku na 1500m. Srebrno medaljo je osvojil Tomi Bajc v teku na 2000m z zaprekami. Dosegel je čas 7:41:57. Pri dekleti se je najbolj izkazala Zala Kovačič, ki je z metom dolgim 41.47m osvojila tretje mesto v metu kladiva. 

Vir: AK Brežice
« Nazaj na seznam