Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Vrhunski športniki-vojaki obiskali Krško

Objavljeno: Torek, 12.10.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSC_0282

Del športne enote je tudi krški triatlonec Jaroslav Kovačič (levo).

Igrišče OŠ Jurija Dalmatina Krško je danes gostilo prav poseben dogodek – obisk 20 vrhunskih slovenskih športnikov v sestavi Športne enote Slovenske vojske, med njimi so bili mnogi nosilci medalj z evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih iger.

Omenjena športna enota je namreč v teh dneh na vsakoletnem usposabljanju v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, kjer spoznavajo osnove življenja in dela v vojski, danes pa so zanje pripravili tudi polet s helikopterjem. Član omenjene enote je tudi krški triatlonec, svetovni vojaški prvak v dolgem triatlonu Jaroslav Kovačič, po čigar zaslugi so v program vključili tudi obisk v Krškem.
DSC_0338

Z mladimi atleti je tekla šprinterka Maja Mihalinec Zidar.

»Ko sem videl seznam, kateri športniki smo prisotni na usposabljanju, se mi je zdela pametna ideja, da bi jih združili z našimi športnimi klubi in našimi otroki,« je povedal Kovačič. V organizaciji Športne zveze Krško so tako k sodelovanju povabili nekatere klube in društva, ki so pripravili postaje atletike, kajaka, juda, odbojke, lokostrelstva in kolesarstva, na katerih so se krški šolarji družili z vrhunskimi športniki, pri tem pa ni manjkalo smeha in zabave.
 
DSC_0368

Za zabavo je kot vedno poskrbel smučar prostega sloga Filip Flisar.

V Krškem so danes poleg Kovačiča gostovali atleti Kristjan Čeh, Veronika Domjan, Anita Horvat, Maja Mihalinec Zidar, Maruša Mišmaš Zrimšek in Tina Šutej, jadralca Tomaž Čopi in Žan Luka Zelko, kajakaši in kanuisti Luka Božič, Peter Kauzer, Simon Oven in Špela Ponomarenko Janić, judoisti Andreja Leški, Anka Pogačnik, Maruša Štangar in Anamari Velenšek, smučar prostega sloga Filip Flisar, gorska kolesarka Tanja Žakelj in lokostrelka Ana Umer ter njihov poveljnik, nekdanji biatlonec Jure Velepec. Slednji je povedal, da je v 30-letni zgodovini Športne enote SV skozi njo šlo že več kot 200 vrhunskih športnikov, trenutno pa je v njej 64 športnikov in šest trenerjev. Zbranim na obisku jih je v pogovoru predstavila Anita Pavlovič, pozdravila pa sta jih tudi krški župan mag. Miran Stanko in predsednik ŠZ Krško Luka Šebek.
 
Športniki so se iz Krškega odpravili še na grad Rajhenburg, jutri pa jih čaka pohod po še neznani trasi v Posavju.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe

28.06.2021 | Sporočilo

Doživite jogo v posavskih parkih