Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Podaljšan kolesarski vikend Taninovih kolesarjev

Objavljeno: Torek, 22.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DP-Koper-Podlesnik

Grega Podlesnik

Kolesarji KD TANIN Sevnica so se od četrtka do nedelje udeležili kar treh kolesarskih dirk na slovenskih tleh.

V četrtek je bilo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas, tokrat v Kopru. Za razliko od lani je bila letos trasa ravninska. Taninovi kolesarji so tekmovali v kategoriji starejših mladincev. Najbolje se je v borbi z uro odrezal Grega Podlesnik s šestim mestom, Klemen Jančič je zasedel 22. mesto, Matija Bregar 24. mesto in Leon Klopčič 29. mesto.

V petek je potekal Kriterij za Pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant, ki je bil letos v Komendi na sporedu že tretjič. Dolžina kroga v poslovni coni Komenda je znašala 1,1 km. Najprej so se pomerile najmlajše kategorije, za njimi pa mlajši mladinci, starejši mladinci, mlajše in starejše mladinke in članice. Grega Muhič je v kategoriji dečkov C, dirko odpeljal zelo borbeno, a je na koncu zasedel le 18. mesto. Pri mlajših mladinkah je bila Katarina Jančič odlična četrta. Pri starejših mladincih pa so Sevničani zasedli naslednja mesta: Grega Podlesnik je zasedel četrto mesto, Klemen Jančič je bil šesti,  Leon Klopčič pa 14.

V nedeljo je potekalo v Kopru državno prvenstvo v cestni vožnji pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije, na razgibani krožni trasi čez vzpon Markovec. Nastopili so Taninovi starejši mladinci. V veliki vročini sta dirko končala le Grega Podlesnik in Leon Klopčič na desetem in enajstem mestu.

Vir: KD Tanin Sevnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

17.09.2022 | Ostali športi

Najbolj sproščena je na tekmovanjih

16.09.2022 | Ostali športi

​Alex Novak prvak Slovenije v motokrosu

24.09.2022 | Ostali športi

Pikado turnir DU Sevnica

13.09.2022 | Ostali športi

Kolesarski vikend sevniških kolesarjev

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Igrače