Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Posavje gostilo državno prvenstvo SZPS 2021 v praktičnem streljanju

Objavljeno: Torek, 06.07.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20210618_162525
Letošnje državno prvenstvo SZPS 2021 v praktičnem streljanju je 19. junija gostilo posavsko strelišče Zakov. Organizator, društvo CPS Krško, je pripravil 9 dinamičnih in tehnično razgibanih prog, na katerih se je skupaj pomerilo 172 strelcev iz celotne Slovenije, kar je svojevrsten rekord po številu strelcev na tovrstnih tekmah.

V sodelovanju s Slovensko zvezo za praktično streljanje so člani društva CPS Krško dokazali, da se z zdravim ekipnim duhom na strelišču Zakov nad Senovim da izpeljati tudi tako zahtevne tekme, kot so tekme državnega prvenstva.   
IMG_1060

Tekmovalci društva CPS Krško so ekipni organizatorski duh prenesli s sabo na samo tekmovanje, kjer so s svojo strelsko natančnostjo uspeli ubraniti lanskoletni naslov državnih prvakov v standardni diviziji  streljanja s pištolo po pravilih IPSC in še enkrat dokazali, da v tej diviziji prekašajo vso konkurenco.

Izvrsten ekipni rezultat so nadgradili tudi njeni posamezniki, ki so po posameznih kategorijah in klasah posegli po najvišjih uvrstitvah. Med njimi je tako Željko Povh postal državni prvak v kategoriji Super senior, Jože Kodrič državni podprvak v standardni diviziji in državni prvak v kategoriji Senior Miran Jazbinšek je zasedel tretje mesto v standardni diviziji in prvo mesto med tekmovalci klase A ter Andrej Lekše drugo mesto med tekmovalci klase B.

Rezultati državne tekme so dosegljivi na spletni povezavi https://practiscore.com/results/new/138715.

Društvo CPS Krško se ob vseh teh uspehih zahvaljuje svojim članom za zvesto podporo in ves vložen trud ter delo, ki je potrebno za uspešno izvedbo tovrstnih dogodkov. Ravno tako bi se zahvalili Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogoča razvoj tovrstne športne discipline v Posavju.

Vir: CPS Krško
 
« Nazaj na seznam
»