Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​RKD v sklopu ETM počastil kolesarsko povezavo med Krškim in Kostanjevico na Krki

Objavljeno: Sreda, 27.09.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
1695809331428.
RKD Krško je v sodelovanju z MO Krško v počastitev Evropskega tedna mobilnosti v torek, 26. septembra, izvedel kolesarjenje po kolesarski povezavi Krško-Kostanjevica na Krki.

Kar 25 sodelujočih vseh starosti se nas je zbralo in preživeli smo lep kolesarski popoldan. Turo smo pričeli pred tradicionalno izhodiščno točko krških RKD-jevcev, Stadion cafejem in zaključili na plaži Hard Rock Cafeja v Kostanjevici na Krki. Ob okrepčilu smo izvedli tudi promocijsko streljanje z lokom in se na splošno fino podružili. Skupaj z MO Krško sledimo ideji promocije kolesarskih povezav in za prihodnje leto načrtujemo javno prireditev s povabilom kolesarjenja željnim družinam v občinah Krško in Kostanjevica na Krki.
Kostajevca fura


Kolesarske rekreacije željni se lahko od letos zahvaljujoč finančni podpori Evropske unije in Republike Slovenije vozijo po novi kolesarski povezavi med Krškim in Kostanjevico na Krki, dolgi 19,5 km. Projekt je rezultat sodelovanja med Mestno občino Krško in Občino Kostanjevica na Krki. Kolesarska povezava ima pomembno vlogo pri spodbujanju trajnostne mobilnosti, zmanjševanju prometnih zastojev in izboljšanju kakovosti življenja v naših občinah, varni prevoz in prispevajo k zmanjševanju ogljičnega odtisa.

Vir: RKD Krško
« Nazaj na seznam
»