Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Štiri medalje za brežiške karateiste na državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah

Objavljeno: Ponedeljek, 14.11.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_5059

Luka Cicvarić (levo) je postal podprvak Slovenije v katah kadeti

​V soboto, 12. 11. 2022, je v Slovenskih Konjicah potekalo mladinsko državno prvenstvo. Za priznanje najboljših v državi se je potegovalo 343 tekmovalcev iz 49 klubov. Brežiški karateisti so se domov vrnili z dvema srebrnima in dvema bronastima medaljama.  

Prvi so na tatami stopili naši reprezentanti. Luka Cicvarić je med kadeti v prvem krogu dobil najboljšo oceno in tako stopil do finala, kjer pa je za pičlih deset stotink moral priznati premoč reprezentančnega kolega Lukata Beleja ter na koncu osvojil naslov podpravaka Slovenije.
IMG_5116

Podprvakinja Slovenije v katah kadetinj - Maja Lazanski (levo)Lukov uspeh sta pospremili naši tekmovalki Maja Lakner in Maja Lazanski. Lazanski se je v obeh krogih z vodilno oceno v skupini brez težav prebila v finale, kjer je nastopila samozavestno, a je tako kot Luka morala priznati premoč sotekmovalke Alje Kontrec ter osvojila naslov podprvakinje SLovenije. Nekoliko grenak priokus pa je pustil nastop Laknerjeve. Prvi krog je z drugo najboljšo oceno obeh skupin skupaj gladko prišla naprej, v drugem pa kljub četrti najboljši oceni zaradi izgube ravnotežja in smole z žrebom morala zaključiti tekmovanje.
IMG_5010

Mia Kajtna (druga z desne) je osvojila bronasto medaljo na državnem prvenstvuStarejšim tekmovalcem so sledili naši najmlajši. Prva je nastopila Mia Kajtna in se z zmago tri proti dva prebila do polfinala, kjer pa je morala priznati premoč kasnejše zmagovalke Lane Husič, sama pa osvojila bronasto odličje. 
IMG_5118

Gašper Štern (desno) je osvojil bronasto medaljo na državnem prvenstvu


Med kata malčice je nastopila Eva Strgar, ki je svojo kato izvedla suvereno in za las z dva proti tri boj izgubila. Priložnosti boja za medaljo tokrat na žalost ni dobila. Podobno izkušnjo so imele tudi naša pogumna dekleta Angelika Li Žičkar, Kim Kerin, Aria Zofič in Sinja Bončina, ki so nastopale odločno ter pokazale, da so vsako tekmo boljše. Kljub temu so tokrat morale zahtevno tekmovanje zaključiti brez medalje.

Med malčki je nastopil Gašper Štern, ki se je z zmago prebil do polfinala kasneje pa osvojil odlično bronasto medaljo. Gašper je izžareval odločnost in zbranost ter dokazal, da se trdo delo obrestuje. 

Zadnji je nastopil Niko Cicvarić, ki je v boju z močnim nasprotnikom priznal poraz. Zaradi smole priložnosti boja za medaljo ni dobil ter tokrat tekmo končal predčasno.

Državno prvenstvo je eno najmočnejših tekmovanj v Sloveniji, naši tekmovalci pa so pokazali, da so delavni in pogumni ter da vsak poraz izkoristijo za pogon naprej. Naslednja tekma jih čaka že to soboto, 19. 11., ko se bodo preizkusili na mednarodnem turnirju Ljubljana OPEN.

Posebna zahvala gre tudi vsem staršem, ki nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, IBE, NUMIP, NEK, GEN ENERGIJA, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam
»