Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

15. DOMENICA KYOKUSHINKAI CUP

Objavljeno: Četrtek, 15.03.2018    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSCF0286
Sveta Nedelja, 10.3.2018 – Mednarodni karate turnir polnega kontakta
V soboto se je v Sveti Nedelji odvijal največji kyokushinkai karate turnir v Evropi pod okriljem IKO Kyokushinkai kan Matsuhime Hrvatska. Na tem prestižnem tekmovanju je nastopilo več kot 300 nastopajočih iz 14 držav Avstrije, BiH, Estonije, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, ZDA, Slovaške, Češke, Slovenije, Srbije, Španije, Ukrajine in Hrvaške.

DSCF0268
Naš klub je imel štiri tekmovalce, ki so se najprej pomerili v disciplini kata, vendar se niso uspeli uvrstiti v nadaljnje izločilne boje za medalje. V popoldanskem delu pa so nastopili še tekmovalci v borbah, disciplina Kumite polnega kontakta. V kategoriji dečkov – 45 kg je naš Tilen CVELBAR na svojem »pohodu« do odličja premagal vse tri svoje nasprotnike, v polfinalu pa žal izgubil z minimalno razliko. Ponovno se je podal v boj za bronasto medaljo, kjer pa je v repasažni borbi svojega nasprotnika gladko premagal in prvič v zgodovini sevniškega karateja osvojil zasluženo bronasto medaljo v karateju polnega kontakta – kyokushin (full contact karate).
Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisno, zmage pa so se poleg Tilna veselili tudi preostali naši dobri tekmovalci Nejc Janežič, Nejc Zabasu in Tadej Božič, ki so ga ves čas nastopov bučno spodbujali.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim za izjemno prikazane nastope in še posebej za osvojeno prvo medaljo v Kyokushinkai karateju. OSU!


S tekmovanja poročal Jurij Orač.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu

ne spreglejte

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!

07.05.2020 | Redakcija

S kolesom k šivilji Valerci