Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

20 let DBV Ippon Sevnica

Objavljeno: Petek, 30.11.2018    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSCN0103 (2)

DBV Ippon Sevnica v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja.

Z včerajšnjo slovesnostjo, ki se je odvijala v sevniški kulturni dvorani, je Društvo borilnih veščin (DBV) lppon Sevnica obeležilo 20 let aktivnega delovanja z mladimi športniki na področju borilnih veščin, in sicer ju-juitsa.

DSCN0128 (2)

Eden najuspešnejših tekmovalcev sevniškega društva je Andrej Cešek (levo), ki je na slovesnosti ob 20-letnici delovanja DBV Ippon Sevnica prejel zlati znak. Omenjeni znak je prof. dr. Janko Strel (desno) podelil še dvema ustanovnima članoma društva, Silvu Koželju in Miranu Grubenšku.

Ob registraciji društva leta 1998 so ustanovili tri vadbene centre – v Sevnici, Boštanju in Tržišču. V prvih letih je športne aktivnosti obiskovalo mnogo mladih iz občin Sevnica, Radeče in Krško. Ob spoznanju, da se posamezniki želijo aktivno vključiti v tekmovalni sistem doma in v tujini, so v društvu izoblikovali tekmovalne ekipe, pričeli z vadbo tekmovalnega ju-jitsa in znanje pričeli preizkušati na tekmah različnega ranga. Dobrih rezultatov ni manjkalo. Mladi športniki so bili vselej med dobitniki medalj na državnih prvenstvih za mlade, kadete, mladince, občasno pa tudi člane. Vrh uspeha je bil leta 2006, ko je Andrej Cešek osvojil 1. mesto na evropskem mladinskem prvenstvu, in leto kasneje, ko je bil 2. na svetovnem prvenstvu med člani. S kontinuiranim delom je leta 2013 Irma Pirc na svetovnem mladinskem prvenstvu osvojila 2. mesto.

DSCN0139 (2)

Župan Srečko Ocvirk je sekretarju in trenerju DBV Ippon Sevnica Miranu Grubenšku podelil listino Občine Sevnica.

Društvo je vseskozi v dobri organizacijski in tekmovalni kondiciji. Športno vadbo v Sevnici in v Boštanju obiskuje lepo število mladih, vse več udeležencev pa se udeležuje tudi rekreativne vadbe samoobrambe za odrasle. Številni odlični tekmovalni rezultati, vključenost v družbeno življenje, pa tudi aktivna vključenost vodstva v slovenske in lokalne panožne zveze, govorijo o uspešnosti delovanja društva.

Na prireditvi, s katero so obeležili 20 let športnega udejstvovanja DBV Ippon Sevnica, so podelili pisne zahvale ter bronaste, srebrne in zlate znake. Pisne zahvale so prejeli: Roman Kump, ki je tudi predsednik društva, Irma Pirc, Peter Bevc, Zvonko Ivačič in Damjan Gerjevič. Prejemniki bronastega znaka so: Milan Luzar, Anja Luzar, KŠTM, OŠ Sava Kladnika Sevnica, KS Sevnica in Tanin Sevnica. Srebrni znak so prejeli: Dušan Korene, Janja Vavtar, Robert Perc, Robert Grubenšek in Bogdan Žibert. Prejemniki zlatega znaka so: Andrej Cešek, Silvo Koželj in Miran Grubenšek. Plaketo sta prejeli Občina Sevnica in OŠ Boštanj.

Zbrane na dogodku, ki je bil predvsem glasbeno obarvan, so nagovorili: Silvo Koželj, doktor psihologije in psihoterapevt ter eden od ustanovnih članov sevniškega društva borilnih veščin, prof. dr. Janko Strel s Fakultete za šport, predsednik Ju-jitsu zveze Slovenije, predsednik Evropske ju-jitsu zveze in podpredsednik Mednarodne ju-jitsu zveze Robert Perc, ki je sevniškemu društvu podelil posebno zahvalo v imenu slovenske ju-jitsu zveze, in sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je DBV Ippon Sevnica podelil listino Občine Sevnica, predstavnik DBV Katana Globoko pa je sevniškemu društvu podelil plaketo. Posebno presenečenje so vadeči pripravili sekretarju društva in trenerju Miranu Grubenšku, ki so mu podarili samurajski nož in spominsko sliko, ki so jo sami ustvarili v svojem prostem času, vsem trenerjem pa so vadeči podelili posebne medalje.

Spremljevalni program so oblikovali: z uvodnim nastopom, v katerem so prikazali nekaj elementov borilnih veščin mlajši člani DVB Ippon, učenci in učenke OŠ Sava Kladnika Sevnica in OŠ Boštanj, vokalna skupina Coronas in ansambel Spomin. Prireditev je povezovala Silvija Švelc. Ob jubileju je DBV Ippon Sevnica izdalo tudi publikacijo, v kateri so med drugim predstavljeni tudi dosedanji najvidnejši dosežki vadečih.

S. R., foto: L. M., S. R.
« Nazaj na seznam
»