Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

3. memorial Zvonimirja Meštrovića v Sarajevu

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
sah memorial (1)

Šahovski memorial

V okviru prihajajočih prireditev ob prazniku občine Krško in v spomin na pred leti preminulega krškega šahovskega mentorja, igralca in trenerja Zvonimirja Meštrovića je potekal v Sarajevu spominski turnir v organizaciji Omladinskog šahovskog kluba Junior Sarajevo. Na način oba kluba in šahovski sredini Krškega in Sarajeva povezujeta dve ključni mesti v življenju Zvonka, kjer je živel in na mlajše generacije prenašal vso svoje bogato šahovsko in življenjsko znanje, vrednote in izkušnje.

Turnir je potekal 4. maja v Sarajevu v dvorani hotela Saray. Turnirja se je udeležilo 106 prijateljev šaha in Zvonka. Iz našega kluba se je dogodka udeležilo šest mladih igralcev ter sedem spremljevalcev in staršev. Na turnirju je poleg gospe Azre Mahmutagić o pokojnem Zvonimirju spregovoril tudi velemojster Predrag Nikolić, ki je kot učenec velikega Meštra postal mladinski svetovni prvak. V imenu ŠK Triglav Krško, katerega član, igralec in trener je bil Zvonimir Meštrović, je spregovoril Hilmija Ahmatović.

sah memorial (3)

Krški šahisti

Zmagovalec turnirja je postal GM Predrag Nikolić, ki je med drugim tudi član ŠK Triglav Krško. Med našimi mladimi šahisti pa so Kristjan Kodrič Plevnik, Pika Radej in Bruno Glas dosegli prva mesta v konkurencah do 12 let odprto in dekleta ter odprto do 10 let, Pia Marie Ružič pa prvo mesto med dekleti do 16 let. Odlično sta nastopila tudi Filip Radej in Borut Jan Ružič.
Naši mladi šahisti so bili veseli prijaznega sprejema njihovih mladih prijateljev iz Sarajeva. Nekateri so bivali pri vrstnikih in s tem tudi spoznavali kulturo in jezik. Organizatorju se še enkrat zahvaljujemo za topel sprejem, še posebej gospe Azri Mahmutagić.

Vsem sodelujočim turnirju, organizatorjem, trenerjem in staršem iskrena zahvala za pomoč pri izvedbi spominskega dogodka na našega vzornika, mentorja, učitelja in dobrega prijatelja šaha Zvonka.

ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte