Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

48. plavalni praznik v Brestanici: domači plavalci 9x na stopničkah

Objavljeno: Ponedeljek, 10.06.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
48. plavalni miting Krsko - bazen brestanica (18)

Zoričeva in Jambriškova s spominskima pokaloma in Boštjanom Bajcem

V soboto, 8. 6., se je na 48. plavalni tekmi za pokal Krško na bazenu v Brestanici pomerilo 346 plavalcev iz 21 slovenskih plavalnih klubov. Barve domačega Plavalnega kluba Celulozar Krško je zastopalo 30 mladih plavalcev, ki so priborili devet odličij.

48. plavalni miting Krsko - bazen brestanica (2)

Sodniški zbor

Navedena tekma, ki je potekala v organizaciji Plavalnega kluba Celulozar Krško, je bila letos uvrščena tudi v na novo ustanovljeni Razvojni pokal Slovenije, katerega cilj je nadaljnja popularizacija in razvoj plavanja mladih. V uvodu tekme, ki jo je odprl župan občine mag. Miran Stanko, so se Celulozarji s spominskimi pokali ob zaključku plavalne poti zahvalili vrsto let vodilnim krškim plavalkam Lari Jambriško in Karmen Zorič, zaradi študijskih obveznosti pa bodo odsotni Niki Bizjak spominski pokal predali naknadno.

Po besedah vodje trenerjev Boštjana Bajca so bile plavalne borbe v bazenu kvalitetne, postavljenih je bilo kar nekaj najboljših rezultatov sezone. Odlično so se odrezali tudi domači tekmovalci, ki so v veliki večini nastopov postavili svoje osebne rekorde, nekaj pa je takšnih, ki jih je treba posebej omeniti. In sicer Emo Menoni, ki je v kategoriji mlajših deklic do 10 let kar trikrat zmagala, zmagam na 200 m prosto, 50 m hrbtno in 50 m delfin je dodala še drugo mesto na 100 m prsno. Dvakrat je na zmagovalni oder stopil starejši deček Jan Kozole, ki je zmagal na 50 m hrbtno in bil drugi na 50 m prosto. Dve medalji si je med mlajšimi deklicami do 10 let priborila Sara Dobnik, ki je bila druga na 50 m prsno in tretja na 100 m prsno. V prsni tehniki na 50 m si je bron priplaval deček Anej Krušič. Malo športne sreče je zmanjkalo plavalcema Aneji Arh in Svitu Lenartiču, ki sta s četrtima mestoma na 50 m prosto oz. 50 m hrbtno pristala tik za stopničkami. Uvrstitve v deseterico najboljših so uspele še Luki Ferenčaku, Gašperju Božoviču, Matiji Strgarju Kuneju, Maši Vasiljevič ter mešanima štafetama mlajših (E. Menoni, S. Dobnik, L. Ferenčak, S. Lenartič ) in starejših (A. Arh, F. Resnik, J. Kozole, M. Vasiljevič) dečkov in deklic.

B. M. in PK Celulozar Krško, foto: B. M., PK
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki