Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aktiven december za posavske plezalce

Objavljeno: Četrtek, 03.01.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
PAK-področno prvenstvo-božično srečanje (4)
V mesecu decembru smo v Posavskem alpinističnem klubu izvedli dva pomembna dogodka.

Najprej so se posavski plezalci-osnovnošolci pomerili na Področnem prvenstvu v športnem plezanju v težavnosti, kjer se za končni rezultat meri preplezana višina. Udeležili so se ga otroci, ki obiskujejo plezalne vadbe v občinah Sevnica, Brežicah, Krško. Plezalci so bili razdeljeni v tri kategorije, po triadah. Tudi plezalne smeri so bile pripravljene v različnih težavnostih, primernih starosti in sposobnosti otrok. Vsak plezalec je plezal v dveh smereh, seštevek obeh višin pa je štel za končno uvrstitev. Odlično so se izkazali, tekmovanje pa smo zaključili s podelitvijo medalj najboljšim trem, diplome pa so za udeležbo dobili vsi tekmovalci, ki so ta dan preizkusili svoje moči.
PAK-področno prvenstvo-božično srečanje (2)

 
V petek, 21. 12. 2018, pa smo na brestaniški plezalni steni v dobri družbi in vzdušju najmlajših, njihovih staršev ter odraslih članov kluba preživeli lepo popoldne in večer. Odvijalo se je že 9. tradicionalno klubsko božično-novoletno srečanje in druženje plezalcev. Tokrat smo se vsi preizkusili v krajših a atraktivnejših smereh, bolderjih. Balvansko plezanje ali balvaniranje je plezalna disciplina, kjer je poudarjena moč ter dinamika gibanja, tudi natančnost, in ne toliko vzdržjivost, značilna za klasično športno plezanje. Vrstni red ni bil pomemben, le koliko balvanskih problemov zmore posameznik splezati do vrha in pa seveda vzpodbujanje soplezalcev.

Otroci so uživali v plezanju bolderjev in veselo rajali s sovrstniki. V igralno-ustvarjalnem kotičku so se zabavali in igrali najmlajši obiskovalci. Po končanem plezanju so otroci zapeli še nekaj pesmic in priklicali dedka Mraza, ki jim je prinesel za velik koš daril.

Po otroških nastopih so se na steni pomerili še odrasli plezalci in razmigali svoje telo ter ob obujanju spominov na pretekle plezalne avanure preživeli res lep večer.
 
Srečno in aktivno v novem letu vam želi celotna ekipa PAK!
 
Vir: PAK
« Nazaj na seznam
»