Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Amar Džaferović evropski podprvak v parterni borbi

Objavljeno: Petek, 09.11.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
06 (Large)
Zadnji teden oktobra sta se Amar Džaferović in Simon Hribar udeležila svojega drugega zaporednega evropskega prvenstva. Tekmovanje najboljših evropskih kadetov in mladincev je potekalo v Bologni (Italija). Tako sta naša tekmovalca pomerila moči z nasprotniki iz Belgije, Italije, Španije, Grčije in Nemčije.

Prvi je nastopil Amar v soboto, 27. oktobra. Verjeli smo, da mu lahko na poti do zlata pomagajo lanske izkušnje. Vse je potekalo v smeri, da se bo naša želja uresničila. Vendar pa mu v finalu ni uspelo ohraniti vodstva, ki ga je v borbi za naslov evropskega prvaka imel še do zadnje minute pred borbo. Nemec je bil premočan in je dobro izkoristil edino napako,
IMG_5620 (Large).
ki jo je Amar naredil v treh najpomembnejših borbah sezone. Zgrešen napad in z njim preobrat v borbi sta bila posledica prevelike želje po predčasnem zaključku borbe. Še zmeraj pa je ponovitev lanskega srebra velik rezultat za Judo klub Krško. V še ne desetletni zgodovini kluba imamo že dva naslova kadetskega viceprvaka Evrope in nekaj državnih prvakov v mlajših starostnih kategorijah.

Na tekmovanju v Bologni je v nedeljo nastopil tudi Simon Hribar, ki je aktualni državni mladinski prvak v borbah ju-jitsa. Že v prvi borbi je suvereno premagal španskega prvaka. V drugi borbi pa ga je premagal Italijan. Simona je presenetil z neobičajnim stilom borbe, na katarega se do konca borbe ni znal ustrezno odzvati. Borbo je tesno izgubil v zadnjih sekundah. Po nepričakovanem porazu se ni primerno zbral in je napaki, ko mu je spodrsnilo, izgubil še borbo proti Belgijcu. Kljub porazom pa smo lahko zadovoljni. Simon je pokazal velik napredek v primerjavi z lanskim letom. Predvsem se je to videlo v drugem in tretjem delu borbe, čemur smo posvetili tudi največjo pozornost. Svojo tekmovalno pot bo nadaljeval v članski kategoriji, v kateri pa nas čaka še veliko dela, da bi ujeli svojo konkurenco.

Državno prvenstvo v parterni borbi
Teden dni po največjem tekmovanju sezone za mladince in kadete smo se udeležili državnega prvenstva v parterni borbi (ju-jitsu newaza). Tekmovanje je potekalo v Črnomlju. V konkurenci najboljših slovenskih borcev starostne kategorije U15 so naslov državnih prvakov osvojili Nick Bohorč, Mojca Moškon in Jasmina Hotić. Ambrož Plevanč je bil srebrn, Mojca in Jasmina pa sta osvojili srebro tudi pri starejši kategoriji kadetinj. Na tekmovanju sta nastopila še Albina Marinčič in Matic Kitek, ki tokrat nista zmagovala.

Vir: Judo klub Krško

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega