Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Balinanje, pikado, šah in namizni tenis

Objavljeno: Ponedeljek, 12.12.2016    Rubrika: Ostali športi Redakcija
20161120_120102_resized

Veselje Vikija Košarja ob osvojitvi 1. mesta v namiznem tenisu je bilo veliko.

Ob letošnjem prazniku občine Sevnica je DI Sevnica organiziralo tekmovanje v balinanju, pikadu, namiznem tenisu in spominski šahovski turnir.

20161120_121804_resized

V namiznem tenisu so tekmovale tudi tri predstavnice nežnejšega spola.

Balinarski turnir
je bil zaradi vremenskih pogojev izpeljan 22. oktobra na balinišču v nekdanjem sevniškem drevoredu. Sodelovalo je 13 tekmovalcev oz. štiri ekipe  - Balinarski klub Hrasti Sevnica, DI Sevnica, DI Rimske Toplice in DI Hrastnik. Zmagovalno ekipo so sestavljali člani sevniškega balinarskega kluba Hrasti v postavi Silvester Perc, Slavko Košir in Vinko  Jaklič.    

Pikado turnir, ki je bil tretji zapovrstjo, se je  19. novembra odvijal v Krmelju. Sodelovalo je 27 tekmovalcev iz DI Hrastnik, Rimske Toplice in Sevnica. Najboljši rezultat in 1. mesto je osvojil Blaž Dvornik (DI Hrastnik), 2. mesto je pripadlo Ivanu Umeku (DI Sevnica), 3. mesto pa Jožetu Simonišku (DI Sevnica).

20. novembra se je v Športnem domu Sevnica odvijalo tudi tekmovanje v namiznem tenisu, kjer je 1. mesto v končni razvrstitvi v moški konkurenci 23-ih tekmovalcev pripadlo Vikiju Košarju (DI Sevnica), 2. mesto je zasedel Boris Govednik (DI Metlika), 3. mesto je osvojil Zdravko Dražetič (TVD Partizan Boštanj). V ženski konkurenci je med tremi tekmovalkami 1. mesto osvojila Slavica Dvornik (DI Hrastnik), 2. mesto Tatjana Umek (DI Sevnica) in 3. mesto Marica Umek (Društvo Kamenček).

V sevniškem športnem domu, v sobi Šahovskega kluba Milan Majcen Šentjanž, se je 20. novembra odvijal tudi 3. spominski šahovski turnir DI Sevnica. Sodelovalo je 11 posameznikov oz. štiri ekipe. 1. mesto med posamezniki je zasedel Janez Grčar (DI Zagorje), 2. mesto Hilmija  Ahmatovič (DI Sevnica) in 3. mesto Marko Jurič (DI Zagorje). 

S. R./Vir: DI Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

13.01.2021 | Ostali športi

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

22.01.2021 | Ostali športi

Grbine in zavoji tudi v Brežicah

ne spreglejte