Časopis za pokrajino Posavje
14.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čateški kajakaši odlično začeli sezono

Objavljeno: Torek, 09.04.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Čateški kajakaši odlično začeli sezono

Vid Oštrbenk na najvišji stopnički

Minulo soboto je Kajak kanu klub Ljubljana skupaj s Kajakaško zvezo Slovenije organiziral državno prvenstvo na divjih vodah v klasičnem spustu. Start je bil v vasi Piškovca pri Bledu, cilj pa v kampu Šobec. Na 4 km dolgi progi na Savi Dolinki je tekmovalo 52 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Tekma je štela tudi kot izbor tekmovalcev za slovensko reprezentanco. Člani Kajaka kanu kluba Čatež so tudi letos pokazali, da sodijo v vrh slovenskega kajaka na divjih vodah. Vid Oštrbenk je v kategoriji K1 mladinci že četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka in tako pokazal pripravljenost pred naslednjo izbirno tekmo, ki bo prihodnji konec tedna v Osilnici na reki Kolpi. Maj Oštrbenk je osvojil tretje mesto v kategoriji mladinci kanu. Hana Iljaš je bila med mladinkami šesta.

Mladince čakata še dve izbirni tekmi za reprezentanco na divjih vodah, ki se bo letos konec julija udeležila svetovnega prvenstva v Banja Luki na reki Vrbas.

"Čeprav spust ni moja glavna disciplina, sem se potrudil in četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka. Pred mano sta še dve izbirni tekmi v šprintu, kjer sem bil lani evropski podprvak. Letos so moji cilji tudi visoki," je po tekmi izjavil Vid Oštrbenk.

Za KKK Čatež, Mitja Oštrbenk
« Nazaj na seznam