Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani BK Pišece nastopili na dveh turnirjih v enem dnevu

Objavljeno: Ponedeljek, 14.02.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG-6550ac6c21be76488fb6318c0d2cba6b-V

Aljaž Ogorevc na najvišji stopnički, Bojan Hotko na 3. mestu

V soboto so bili člani Badminton kluba Pišece navzoči kar na dveh turnirjih, in sicer na turnirju kadetov BZS do 17 let v športnem centru Bit Ljubljana ter na mednarodnem open turnir v Mengšu.

Dopoldanskega turnirja kadetov BZS do 17 let, na katerem je nastopilo 86 igralcev iz celotne Slovenije, sta se udeležila zgolj Aljaž Ogorevc in Liam Toni Šironjič. Liam je moral zaradi problemov z nogo ob vodstvu na prvi tekmi že po koncu prvega niza predati obe tekmi, medtem ko je Aljaž v svoji predtekmovalni skupini prvo tekmo zmagal, drugo tekmo pa nesrečno izgubil in tako osvojil drugo mesto v skupini, kar je na koncu zadostovalo za 17. mesto.
received_1250328272160612.

Člani BK Pišece in BK Mengeš


Čez celoten dan pa je v Mengšu potekal mednarodni open turnir, na katerem je sodelovalo 130 igralcev iz Hrvaške in Slovenije. Na turnirju je bila tudi številčna odprava BK Pišece, saj so nastopili Alen Mijatovič, Ivan Hotko, Aljaž Ogorevc, Dejan Mikuš, Matej Ogorevc, Bojan Hotko in Gregor Božič. Med kluboma iz Pišec in Mengša je prišlo tudi do podpisa sporazuma o tesnejšem sodelovanju tako pri organizaciji turnirjev kot tudi udeležbi na mednarodnih turnirjih. Člani BK Mengeš so na koncu poskrbeli za prisrčno zahvalo in jo izročili predsedniku BK Pišece.

Najboljše rezultate v Mengšu so si priigrali naslednji:
1. mesto: Aljaž Ogorevc, ki je v popoldanskem sporedu zmagal v igri posameznikov C;
2. mesto: Aljaž Ogorevc in Ivan Hotko v igri moških dvojic C;
3. mesto: Ivan Hotko, ki je osvojil bron v kategoriji moški posamezno B;
3. mesto: Bojan Hotko, ki je osvojil prav tako bron v igri moški posamezno C.

Pohvalimo lahko še dvojico Alen Mijatovič in Matej Ogorevc, ki je osvojila peto mesto v igri moških dvojic.

Badmintonska zveza Slovenije je na željo nekaterih klubov prestavila državno člansko prvenstvo na soboto, 12. 3. 2022, kar pomeni, da imajo zdaj člani BK Pišece skoraj mesec dni turnirske pavze. 

Velika zanimivost pa se odvija zgolj preko pobočja Orlice, saj tam že vrsto let poteka kozjanska liga v badmintonu, ki jo organizira Športna zveza Kozje. Letos je liga prerasla meje Kozjega, saj v njej tekmujejo tudi igralci iz Sevnice, Brestanice in Pišec. Igralci iz Pišec v ligi sicer igrajo s tistimi igralci, ki redno ne obiskujejo mednarodne turnirje, a so si kljub temu zadali jasen cilj, da ligo končajo brez izgubljene tekme.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam