Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dekleta ŠK Triglav Krško dvakratne državne prvakinje

Objavljeno: Torek, 20.11.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20181116_213608
Od 16. do 18. novembra 2018 je v organizaciji ŠK En Passant pod okriljem Šahovske zveze Slovenije potekalo v Murski Soboti pospešeno in hitropotezno posamično in ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke do 20 let ter kadete in kadetinje do 16 let.

Na tekmovanju so nastopale v ekipni konkurenci mladinki Ana Urbanč in Pika Radej ter kadetinji Pia Marie Ružič in Tina Urbanč v pospešenem ter slednji še v hitropoteznem šahu, mladinci Miljenko Muha, Matej Požun in Aleksander Bajc v ekipnem hitropoteznem šahu.
 
Kadetinji Pia Marie Ružič in Tina Urbanč ter mladinca Matej Požun in Aleksander Bajc so nastopili tudi na posamičnem hitropoteznem šahu v konkurenci do 16 oz. do 20 let.
 
Ana Urbanč in šele skoraj 11 letna Pika Radej sta v pospešenem ekipnem tekmovanju v konkurenci do 20 let zmagali in postali državni prvakinji, ob tem pa je Pika premagala kar nekaj starejših nasprotnic (Asjo Čeron, Kolšek Meto in Kralj Niko). V konkurenci do 16 let sta Pia Marie Ružič in Tina Urbanč v istem tekmovanju osvojili drugo mesto.
 
Na ekipnem hitropoteznem tekmovanju sta kadetinji Pia Marie Ružič in Tina Urbanč v konkurenci do 16. let prav tako osvojili drugo mesto, mladinci Miljenko Muha, Matej Požun in Aleksander Bajc pa četrto mesto.
 
Na posamičnem hitropoteznem tekmovanju do 16 let je Pia Marie Ružič zmagala in tako postala državna prvakinja, Tina Urbanč pa osvojila drugo mesto, mladinca Aleksander Bajc in Matej Požun pa sta osvojila sedmo oziroma osmo mesto.
 
Na ta način so tekmovalci poleg osvojenih pokalov priborili tudi veliko točk za klub v skupnem seštevku za tekmovanje za najboljši šahovski klub v Sloveniji za leto 2018.
 
Vsem nastopajočim ter njihovim trenerjem Blažimirju Kovačeviću, Smiljani Jurečič, Hilmiji Ahmatoviću, Samu Štajnerju in Petru Urbanču iskreno čestitamo!
 
Povezava na primarno novico: http://rez.sahist.si/2018/?idt=33&ids=2&idp=17
 
Vir: ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki